Ruska štampa: Berezovski je možda još živ?

Pozivajući se na stručnjake i političare, ruska štampa pod naslovima poput "Berezovski i od smrti napravio misteriju" danas objavljuje različite hipoteze o smrti ruskog tajkuna.

Berezovski (67) je u subotu nađen mrtav u svom domu, a uzrok smrti nije poznat. Britanski mediji prenose da je moguće da je izvršio samoubistvo, ali policija tretira smrt kao "neobjašnjenu".

Bivši pripadnik Federalne službe bezbednosti Andrej Lugovoj, koji je osumnjičen za smrti bivšeg ruskog obaveštajca Aleksandra Litvinjenka 2006. i koga Rusija odbija da izruči Britaniji, rekao je za ruski Prvi kanal da "uvek postoji razlog zbog kojeg je neko kao on (Berezovski) bude ubijen".

Lider Liberalno demokratske partije Vladimir Žirinovski je za Izvestiju rekao da iza smrti Berezovskig ne stoji ruska obaveštajna služba, već britanski MI5.

Politikolog i poslanik Vjačeslav Nikonov, kako navodi Prvi kanal, veruje da postoji mogućnost da Berezovski zapravo nije mrtav, već da je inscenirao sopstvenu smrt.

"Bilo je toliko scenarija, kombinacija, planova... ne mogu da verujem da je taj čovek mogao da umre na taj način", rekao je Nikonov i dodao da će sumnjati u smrt Berezovskog dok se ne dokaže sa sigurnošću da je on pronađen mrtav.

Izvor: B92

Pogledajte još