Uroš Mišić stigao u Centralni zatvor

Kako je za "Telegraf" rekao Mišićev advokat Borivoje Borović, njegov klijent je sudsko rešenje sačekao u svojoj kući.

"Savetovao sam ga da bude kod kuće kada dođe rešenje. Rešenje je stiglo i on je sa pripadnicima policije otišao u zgradu zatvora", kaže Borović.

Prema njegovim rečima, sledeći korak je zakazivanje novog sudskog pretresa.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora.

On je 7. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

Uroš Mišić pušten je 21. marta da se brani sa slobode u toku postupka protiv njega. Dan kasnije, ponovo mu je određen pritvor odlukom krivičnog vanpretresnog veća Prvog osnovnog suda.

Mišić je navodno sa drugarima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu. Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

(Izvor: Telegraf, Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.