Skandal u"Mekdonaldsu": naterali devojku da se skine i seksualno zadovoljava šeficinog verenika

Nesretna devojska je četiri meseca radila u “Mekdonaldsovom” restoranu u Maunt Vašingtonu (Kentaki) kada je 2004. lažno optužena da je ukrala tašnu jednoj mušteriji.

Njena šefica Dona Samers primila je telefonski poziv od muškarca koji se predstavio kao policajac i, slepo sledeći njegove instrukcije, izložila svoju radnicu tročasovnom psihičkom i fizičkom maltretiranju.

Prvo je pozvala devojku u kancelariju, zatim joj je uzela ključeve od kola i telefon da bi je na kraju zaključala. Nakon toga je “policajac” rekao Samersovoj da nateraju tinejdžerku da se skine i uzmu joj odeću koja će služiti kao dokazni materijal, što je ova bez pogovora i učinila.

Luizine muke okončane su tek kada je 58-godišnji radnik na održavanju Tomas Sims odbio da “preuzme” i zatražio da se o celom slučaju obavesti oblasni direktor restorana.
Valter Niks

Menadžerka Dona Samers je izjavila da je čovek na telefonu zvučao tako ubedljivo da je bila spremna da učini sve što je tražio.

“Kada je sam ga pitala zašto, nije mi odgovorio. Zaista sam mislila da je policajac”, rekla je ona.

Saznavši da je reč o prevari, molila je radnicu da joj oprosti i otkazala je veridbu, nakon što je na snimku videla šta je njen verenik uradio.

Niks je osuđen na pet godina zatvora zbog seksualne zloupotrebe, a Samersova je otpuštena i osuđena je na jednogodišnju uslovnu kaznu zatvora zbog nedozvoljenog lišavanja slobode.

Žrtva Luiz Ogborn je izjavila da je učinila ono što je traženo od nje zato što se bojala da će izgubiti posao, na kome je zarađivala 6,30 dolara na sat, ali da je molila šeficu da je pusti. Ovo nije prvi put da menadžeri restorana brze hrane nasednu na ovakvu prevaru. Slična epizoda desila se u Misuriju, mesec dana radnije, i čak sedam osoba je uhapšeno zato što su, reagujući na lažnu prijavu krađe, primoravali članove osoblja da se skinu.

Izvor: Blic

Pogledajte još