SRAMOTA: Dobio otkaz dok se lečio od raka!

- Rešenje o odjavi stiglo mi je 7. marta, a odjava glasi na 10. februar 2013. godine. Napravili su mi problem jer zbog težine bolesti nisam uspeo da se prijavim u Nacionalnu službu za zapošljavanje. Ipak, zahvaljujući zaposlenima u NSZ, kao i zaposlenima u socijalnom i Opštini, uz pisanje raznih izjava, uspeo sam da se odjavim i prijavim na biro za zapošljavanje - kaže za Kurir Vasiljević i dodaje da zbog toga što mu nisu uplaćeni doprinosi ne može da dobije ni novac za bolovanje koje isplaćuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

U „Orus grupu“ zanemeli Odgovor na pitanje zbog čega su obolelom Dejanu Vasiljeviću dali otkaz dok je bio na bolovanju i o tome ga obavestili pismenim putem u firmi „Orus grup“ nismo uspeli da dobijemo. Direktor Dragan Tanasković nije odgovorio na pitanja koja smo mu još u petak uputili

- U „Orus grupu d.o.o.“ stalno sam zaposlen od 3. februara 2009. godine, a platu nisam primio od avgusta. Poslodavac nam duguje zarade od septembra, kao i doprinose za zdravstveno, koje takođe od tog meseca nije uplaćivao - kaže Vasiljević i dodaje da ga je poslodavac ucenio da potpiše rešenje o otkazu kojim se odrekao prava na otpremninu, pa će za pravdu i sve neisplaćene zarade morati da se bori na sudu.

 Izvor: Kurir

Pogledajte još