VIP Veliki brat: Povratak velikog ludila!

Brojne pretpostvke medija su potvrđene. Šou vode Ana Mihajlovski i Marijana Mićić a imena prvo troje ukućana takođe su bila poznata javnosti nekoliko dana pre početka nove sezone. Prvi su u kuću ušli Maja Volk, televizijska voditeljka, koja je u predstavljanju publici pobrojala sve svoje titule, Dragutin Topić, sportista, i zvezda devedesetih, najpoznatija „modelsica“, Sindi.

Ubrzo im se pridružio komičar nekada popularnog Indeksovog radio pozorišta, Petrući koji je obećao da će sa sobom u kuću uvesti „čitavu paletu likova“. Ipak, pre nego što smo bilo koju imitaciju uspeli da vidimo u ekipi se obrala Nevena Milićević, Elite model i glumica, koja se predstavila kao „devojka iz snova“. Iako sada „posvećena majka i modna dizajnerka“, Sindi je na samom početku dobila konkurenciju. I to ne bilo kakvu već Nevenu, beograđanku na privremenom radu u Njujorku kojoj u biografiji stoji da je „bila na rođendanu Paris Hilton“.

Stvar se prilično zakuvala kada se ukućanima pridružio gej aktivista koji „voli maljave muškrce“ ali tvrdi da se dopada ženama, Boban Stojanović iz organizacije „Queeria“. Njegov ulazak propraćen je sa najviše zvužduka, a voditeljke su ga predstavile kao jedinog muškarca u kući koji će ostati imun na čari Nevene i Sindi. On je prilikom predstavljanja demantovao trač o flertovanju sa jačom polovinom Seke Aleksić, Veljkom Piljkićem. Pevačicu je to „pominjanje“ prilično iziritiralo pa je podsmešljiivo reagovala na Twitteru. Žene su ga dočekale prilično srdačno, dok se među muškarcima osećala neprijatnost. Šta god mislili o ovom i sličnim programima, dramaturgija ove sezone zaslužuje sve pohvle.

Međutim, pored predstavljenih ukućana u zasebnoj, tajnoj sobi boraviće veterani rijalitija. Oni su posebna klasa "tajnih stanara" . Na prvom mestu Soraja Vučelić koja je demonstrirala stav megazvezde. Veteran broj dva, Milić Vukašinović, nije bio naročito originalan budući da je po ko zna koji put podsetio auditorijum da je „sve živo pojebao“. Dolazak Maje Nikolić, crvenim tepihom, ne železnicom, sa strininim genima naravno, propraćen je ovacijama. I dok Kinezi kupuju kartice za glasanje, Maja je objavila rat Velikom bratu, uporedila svoj život sa životom Dostojevskog, izbrbljala kako je u nečemu bolja od Madone i lansirala sintagmu „domišljate input varijante“ opisujući svoje originalno izražavanje.

Uroš Cetrić, kaskader u holivudskim filmovima i „partner“ Toma Kruza i Bena Stilera, pridružio se ekipi kao sedmi „javni“ ukućanin. Pompezna, herojska biografija, imidž opasnog momka i tetovaža Hrama Svetog Save govore dovoljno o Urošu, podeljenom između „Nemoguće emisije“ i patriotizma koji je njegov najsnažniji poriv. Bilo je tu i refrena o Beogradu kao najlepšem gradu na svetu tako da je pravo čudo što se režija nije dosetila da u pozadini pusti hit „Al' je metar moga sela Amerika cela...“ Sa kaskaderom će se, po svoj prilici, odlično slagati prva sledeća ukućanka. Nema tetovažu Hrama, ali kao da ima tri.

(old_image)


Vesna de Vinča
koja u kuću, po sopstvenim rečima, ulazi kao Trojanski konj i „istraživač jednog medija“, svoj nastup objasnila je izlizanom teorijom zavere o „bekstvu od pravog velikog brata koji Srbima radi o glavi“. Saznali smo da je Vesna takođe dr, izvoznik srpske lepote, zaštitnica jorgovana i urbana monahinja. Ulazak je „začinila“ promocijom dobrovoljnog „radikalnog posta“ i zalivanjem svetom vodicom. Ala Vendi. Srbija je velika tajna. Toliko velika da nismo u stanju ni da naslutimo gde je kraj. Ludilu.

Blizanci, Žarko i Željko, Srbi iz dijaspore i zvezde francuskog „Velikog brata“, na samom su početku objasnili da su jedini srpski pevači koje znaju „Ceca, Jeca i predsednik“. I to da su došli su da se „zajebavaju“. Ostali su ih sačekali kao rod rođeni, sa sve bučnim ljubakanjem. Po tri puta.

Iz susedstva, društvu se ubrzo pridružila „makedonska Seka Aleksić“, Aneta Nakovska. Pravo čudo što je Grand do sada nije otkrio s obzirom na to kako zvuči, ali evo prilike. Ima i silikone, da se zna ako se Popović bude slučajno dvoumio. Nizu anonimnih ali rodoljubivih pridružio se još jedan žestoki momak, u godinama doduše, Slavko Labović koji se predstavljao kao glumac i neko ko „brani srpske interese u danskim medijima“. Realno, u državi Danskoj je odavno nešto „trulo“. I dok se Boban Stojanović u Danskoj venčao, Slavko je bio posvećen drugoj „problematici“. Dve nepomirljive percepcije nacionalnih interesa. Dovoljno za zaplet. Pojačanje za kaskdere i izazov plus za starlete. A Bobanu šta bog da.

Uzbuna je nastala kada se pojavila rijaliti kraljica, riznica mudrosti, rođena poznata, pobednica Survajvera, smerna i pohotna u isti mah, Ava Karabatić. U kuću je ušla u halterima ali tvrdi da „nema taktiku“. Ava se još nije odlučila Beograd ili Holivud, ali treća opcija ne postoji. Da će biti glavni začin sezone nema nikakve sumnje.

Ulazak se još nije ni završio kada su Dragutin Topić, Petrući i Boban Stojanović dobili tajni zadatak. Između njih trojice, koji su preuzeli uloge političara, Boban naravno političarke, biraće se članovi demokratske vlade. Imaće i opoziciju. Zadatak je prilično nejasno objašnjen, ali u predstojećih nekoliko dana biće jasno o čemu se radi. Sve u svemu, počinje „politička nedelja“ u kući Velikog brata, a voditeljke nisu propustile da se našale da će ova rijaliti vlada biti podjednako smešna kao zvanična. Šou nam ne gine. Kao i uvek. Kao i u svemu.

Pogledajte još