Monstrum sa Pala pucao devojci u glavu "onako"?!

Prema raspoloživim podacima, Sofija Vukadin i njena komšinica i prijateljica Gordana Stanković zajedno su izašle u provod i navodno bile u kafiću RC.
Kada su izašle, Sofija je u blizini roštiljnice Jutro u Zanatskom centru na Palama susrela bivšeg dečka Srđana Kneževića, i posvađala se s njim.

Čodo je u svojoj izjavi naveo da je te večeri izašao na Pale sa Čavarkapom i da su malo popili. Čodo je Čavarkapi prethodno rekao da u svom vozilu ima pištolj CZ kalibra 7.62 milimetra, i da pretpostavlja da ga je Čavarkapa nosio sa sobom tokom njihovog izlaska.

Kada su naišli na raspravu između momka i devojke Čavarkapa i Čodo su prišli i počeli da dobacuju.
Navodno im je Sofija uzvratila psovkom, na šta je Čodo prišao i ošamario je. Tada je prišao i Čavarkapa, takođe je ošamario i upitao “Hoćeš da te ubijem”, na šta mu je ona odmah odgovorila “Ubij”. Čavarkapa je potegao Čodin pištolj i bez razmišljanja joj pucao u glavu.

Sofija Vukadin je ubijena u 2.40 sati pred očima prijateljice, bivšeg mladića i još 5 - 6 osoba. Kada je Sofijin bivši mladić upitao Čavarkapu zašto je ubio, Čavarkapa mu je na to, navodno, odgovorio: “Onako”.
On i Čodo su nakon toga otrčali do golfa 2, koji je bio parkiran u blizini i počeli da beže, a uhvaćeni su nakon što im je vozilo sletelo sa puta.

Pištolj iz kojeg je devojka ubijena, nađen je odbačen iz automobila. U policiji je utvrđeno da su njih dvojica imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što i nije stepen pijanstva u kojem čovek nije svestan svojih postupaka.
Sofija Vukadin, inače kćerka Aleksandra Vukadina, koji je ubijen 7. januara 2000. u diskoteci Koran, juče je sahranjena u prisustvu rodbine, prijatelja i poznanika.

Na području opštine Pale danas je dan žalosti zbog njene tragične smrti.

Prilikom pretresa kuće Vladimira Čode pronađene su poluautomatska puška, dve puške M-48 i određena količina municije, dok su tokom pretresa kuće Lazara Čavarkape nađene dve lovačke puške.

Alo, Nezavisne

Pogledajte još