Predsednik nastavlja da deli ordenje: Nikolić odlikovao Babakova

Predsednik Nikolić je, uručujući orden, zahvalio Babakovi zbog svega što je učinio za srpski narod, a Babakov je zahvaljujući na počasti, Babakov je istakao da mu je ukazana velika čast, i da je dožvljava kao nagradu za svoj dosadašnji i budući rad za dobrobit srpkog naroda.

Babakov (50) je specijalni predstavnik predsednika Rusije za saradnju sa organizacijama sunarodnika u inostranstvu i deputat Državne dume, gde je član Komiteta za međunarodna pitanja.

Rođen u Kišinjevu u Moldaviji, diplomirao je na Moskovskom državnom univerzitetu 1985. godine na Katedri za međunarodnu ekonomiju, a doktor je ekonomskih nauka od 1988. godine.

Pre izbora za deputata u Državnoj Dumi, on je radio kao profesor ekonomije, a do 2011. godine bio je zamenik šefa Stalne delegacije Rusije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Babakov je zamenik kopredsedavajućeg Međuparlamentarne grupe Državne Dume i šef delegacije Državne Dume u Međuparlamentarnoj uniji, kao i predsedavajući Komisije za zakonodavnu podršku vojnom i odbrambenom industrijskom kompleksu Ruske Federacije. Autor je više od 70 naučnih i političkih članaka i publikacija.

Nikolić je ukaz o dodeli odlikovanja - Sretenjskog ordena Drugog stepena, doneo 14. marta, saopšteno je iz Pres službe Predsednika.

(Izvor: B92)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.