Đoković preko Tipsarevića do duela sa Troickim

BEOGRAD, 6. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković pobedio je zemljaka Janka Tipsarevića sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:0) i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije na kome je postavljen za prvog nosioca.

Đoković, ujedno i organizator turnira, u narednom kolu igraće sa još jednim saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktorom Troickim, koji je ranije danas u dva seta (6:3, 6:4) pobedio 97. igrača sveta Marsela Granoljersa iz Španije.

Jedini dosadašnji duel dvojice najboljih srpskih tenisera pripao je Troickom, koji je Đokovića pobedio 2007. godine na turniru u Umagu.

"Kada sam još prošle nedelje u Rimu video žreb bio samo zaista jako razočaran, ali niko ne može da utiče na to, odmah meč sa Jankom, sada nažalost i sa Viktorom. Ali, gledajmo na to sa pozitivne strane, Srbija će svakako imati predstavnika u polufinalu", rekao je Đoković posle meča sa Tipsarevićem.

Duel sa Tipsarevićem, 63. teniserom sveta, Đoković je rešio u svoju korist za tačno dva sata.

Prvi set osvojio je ubedljivo, pošto je sa dva brejka brzo stigao do vođstva od 5:1. Tipsarević je u sedmom gemu uspeo da vrati brejk zaostatka, ali samo da bi Đoković u narednom rešio set u svoju korist.

Drugi set, međutim, pripao je Tipsareviću, koji u prvom gemu nije uspeo da iskoristi dve brejk prilike, ali jeste u sedmom i ubrzo stigao do vođstva od 4:3, ubrzo i i 5:3.

Đoković je u poslednja dva gema drugog seta na servis Tipsarevića imao ukupno pet prilika za izjednačenje, ali ih nije iskoristio, pa se ušlo u treći set.

Najbolji igrač Srbije i treći teniser sveta tada je pokazao kvalitet i Tipsareviću nije prepustio ni gem. Posle meča, ipak, rekao je su pobednika odlučile nijanse.

"U odlučujućim momentima sam odigrao dobre poene, a imao sam i sreće, rano sam stizao do brejkova, pa je Janko izgubio samopouzdanje što mi je olakšalo posao", ocenio je Đoković, a slično mišljenje izneo je i Tipsarević.

"Teniserima iz prvih pet ili 10 na svetu ne smete da dozvolite da se rezultatski odlepe, a Đoković je to uradio u oba seta koja je dobio.

Kada se to desi, jako je teško stići do izjednačenja. Čestitam Novaku na sjajnoj igri i želim mu sreću u nastavku turnira", rekao je Tipsarević.

Pogledajte još