Danas suvo i toplije vreme

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Timočkoj krajini biće pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom. Krajem dana na jugu i jugozapadu očekuje se naoblačenje, mestimično sa kišom, na planinama i sa susnežicom i snegom.

Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, a krajem dana i u toku noći u košavskom području povremeno i jak. Temperatura od minus četiri do nule, najviša dnevna od šest na severu do 12 stepeni na jugu i zapadu Srbije, a u Timočkoj Krajini oko tri stepena.

U Beogradu se očekuje malo do umereno oblačno i suvo, ujutru hladno, a tokom dana osetno toplije. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, a krajem dana i u toku noći povremeno jak.

Temperatura će ujutru biti oko minus jedan, najviša devet stepeni.

U petak i za vikend biće pretežno oblačno i toplije, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U košavskom području umeren i jak, na jugu Banata olujni južni i jugoistočni vetar, sa udarima većim od 24 metra u sekundi, koji će u subotu biti u slabljenju.

U subotu se očekuje toplije, povremeno s kišom, a u nedelju krajem dana i u toku noći očekuje se zahlađenje, uz pojačan severozapadni vetar, prvo u severnim i zapadnim krajevima.

Od ponedeljka biće hladnije, povremeno s kišom, a na planinama očekuje se susnežica i sneg.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još