Crna Gora: Ivanišević podneo ostavku zbog seks skandala

"Obaveštavam crnogorsku javnost da podnosim neopozivu ostavku na funkciju predsednika Senata DRI, ceneći svoje ponašanje, koje je zaokupilo medijsku i ostalu javnost, nedostojnim državne funkcije", naveo je Ivanišević u ostavci.

On se izvinio svojoj porodici, građanima Crne Gore i državnim institucijama, smatrajući da u ovom trenutku ne želi da obavljanjem značajne državne funkcije predstavlja bilo kakvo opterećenje bilo kojim strukturama i procesima u Crnoj Gori.

"DRI danas stoji čvrsto na snažnim temeljima i vrednostima čemu sam posvetio poslednje godine svog radnog angažmana", rekao je Ivanišević.

On očekuje da će, neopterećen državnom funkcijom, biti u prilici da u okviru institucija sistema i sudskim procesima koje je započeo, dokaže da je bio žrtva ucena i kriminalnih aktivnosti.

Mediji u regionu objavili su u sredu informaciju da je na Jutjubu objavljen video snimak sa sastanka intimne prirode Ivaniševića i ženske osobe u njegovom kabinetu.

(old_image)

Foto: Jutjub

Ivanišević je kazao da je snimak u njegovom kabinetu nastao "van radnog vremena" i da ženska osoba koja je sa njim u kabinetu snimak koristi kako bi nastavila sa ucenama.

On je negirao da je znao da se sve snima.

Ivanišević je bivši potpredsednik Vlade i nekadašnji ministar finansija. On je jedan od članova Senata DRI koji je u prethodnih nekoliko meseci radio na preliminarnom izveštaju o reviziji državnih garancija Vlade za 2010. i 2011. godinu, uključujući i one koje su date za Kombinat aluminijuma (KAP) koje bi uskoro, nakon što kompanije koje su bile predmet revizije daju primedbe, trebalo i da objavi.

(Izvor: Večernje novosti, Mina)

Pogledajte još