Prevaranti ojadili menjačnice po Srbiji!

Slučaj je prijavljen policiji, koja je napravila zapisnik i preuzela snimke sa sigurnosne kamere, kako bi pokušali uhvatiti prevarante koji haraju Srbijom.

Sistem prevare je jednostavan, a prevaranti obično rade u grupama. Cilj je da se zbuni službenica, stalnom pričom i rasitnjavanjem krupnijih novčanica, pa ponovnim ukrupnjavanjem dok saučesnici prave red u menjačnici i tako vrše pritisak na "kasirku" koja i ne primećuje da je zakinuta za 100 evra.

Šema rada prevaranata na snimku je sledeća, oni prvo menjaju određen iznos evra tako što daju novčanicu od 200 evra. Posle transakcije najčešće daju još 100 evra u apoenima od 5,10 i 20 evra i kad im radnica ukrupni novac i da im novčanicu od 100 evra ,oni izvade još jednu novčanicu od 100 evra i kažu evo još ovih 100 pa mi daj onu od 200.

Radnica daje novčanicu od 200 evra smetnuvši sa uma da je 100 evra već dala na početku i tako nastaje manjak u kasi, a višak u džepu prevaranata.

Cela akcija se izvodi u paru ili "trojici". Jedan menja pare, nešto neprestano brblja, a druga dvojica staju u red da bi radnica mislila da ima još mušterija, pa se stvara tenzija i ona radi u žurbi.

Prevaranti sve vreme pričaju gluposti, da mu isključuju struju, raspituju se za kurseve, traže vizit kartu jer tobože hoće da menjaju veće sume novca...

Žrtva kaže da su na meti uglavnom novije menjačnice, kao što je njegova, a prevaranti zaobilaze starije i iskusnije jer su ih već ranije opelješili, pa su ovi na oprezu.

Prema njegovim informacijama ovakve prevare su u poslednje vreme učestale u Nišu, Novom Pazaru, Kragujevcu...

Izvor: Kurir

Pogledajte još