Vermez: U reprezentaciji treba da igraju samo najbolji fudbaleri!

"Kao i u svim zemljama, i ovde ima više od jednog selektora. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ako je Filip Đuričić pokazao to što je pokazao, treba da igra bez obzira koliko ima godina", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Teleoptik u Zemunu.

"U klubu je, s druge strane, drugačija situacija, mi živimo od mladih igrača i kad svake godine izbacite njih četvoricu, petoricu, teško je napraviti značajniji rezultat bez kontinuteta",
dodao je Vermezović.

Reprezentacija Srbije je u petak izgubila od Hrvatske sa 2:0, dok je u utorak u Novom Sadu istim rezultatom savladala Škotsku i nalazi se na trećem mestu kvalifikacione Grupe A sa devet bodova manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Vermezović je rekao da ne želi da se upušta u dalju medijsku raspravu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, već da bi mu bilo drago da njih dvojica sednu i popiju kafu.

"Nemojte da pravimo turske serije od toga, to je završena priča. Ja sam raspoložen za komunikaciju i ona treba da postoji ne samo sa nama koji dajemo reprezentativce, već sa svim klubovima u Srbiji, jer se nikad ne zna ko tu može da iskoči. Razgovor je najbolji lek, bez sujeta", rekao je trener Partizana.

On nije želo da komentariše da li Mihajlović treba da ostane selektor, jer je to, kako je kazao, posao čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

"Oni su ga postavili, tako da bi oni trebalo da odluče da li će on da ostane ili ode. To je njihov posao, a ja samo gledam kako da osvojim titulu ovde", rekao je Vermezović.

On je rekao da se sa reprezentativne pauze nespreman vratio samo Marko Šćepović, koji je zbog povrede napustio igru protiv Hrvatske na samom početku utakmice.

"Šćepović se vratio povređen, dok su svi ostali zdravi i spremni, ne računajući Lazara Markovića, koji je duže vreme van stroja. Očekuje nas težak raspored, ne znamo ni kakvi će biti tereni, ali tim koji dobija, ne treba mnogo menjati, možda malo", rekao je.

"Sreća da je utakmica sa Hajdukom u prvenstvu u nedelju i neće biti poseban problem to što su reprezentativci igrali u petak i utorak, tako će im biti celog života", istakao je trener petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Oklupljenje novinare je interesovalo da Vermezović prokomentariše to što je Vladimir Volkov standardan u reprezentaciji Crne Gore, dok u svom klubu ne igra.

"Volkov u reprezentaciji ne igra na poziciji na kojoj igra u Partizanu i ta njegova pozicija može da nam koristi u napadačkom delu. Međutim, pojeli bi me da izađem sa dva leva beka na teren, Aleksandrom Lazevskim i Volkovim, tako da kada Volkov bude igrao, igraće levog beka. On je spososban da koristi celu levu stranu terena", rekao je Vermezović i dodao da Volkov nije nezadovoljan statustom u timu, da je profesionalac i da strpljivo čeka svoju šansu.

Napadač Partizana Aleksandar Mitrović bio je dvostruki strelac u pobedi mlade reprezentacije Srbije protiv Bugarske, a pohvale je dobio i od selektora Radovana Ćurčića.

"Velika je razlika sada u odnosu na početak sezone, Mitrović je mnogo ozbiljniji, prvenstveno u ponašanju. Bio je klinac, ali je dobar momak i čeka ga svetla budućnost ako nastavi ovako da radi", rekao je trener crno-belih.

"Postoje mnoge menadzerske igrice kada su mladi igrači u pitanju i dokle će Mitrović biti kod nas to ne znam, ali ako ovako nastavi može u veliki klub", smatra Vermezović.

Beta

Pogledajte još