Kragujevac: Učenik napadnut bejzbol palicom

I dok traje borba za njegov život, policija traga za napadačem Darkom R.

Vlasnica restorana u kom je učenik pretučen za B92 kaže da se sve odigralo munjevitom brzinom, dok je ona bila u šanku, ali o tome nije želela da govori pred kamerama.

Direktora Politehničke škole Sinišu Kojića o ovom događaju obavestio je čuvar škole čiji je portirnica preko puta restorana u kome je mladić pretučen.

"Naš učenik sigurno ničim nije zaslužio ovakvo ponašanje napadača. On je bio i po rečima razrednog starešine i predmetnih nastavnika jako korektno, dobro dete", kaže Kojić.

Prema nezvaničnim informacijama, Darko R. napao je srednjoškolca zbog devojke i SMS poruke. Prvi čovek kragujevačke policije Ivan Đorović kaže da je dvadesetjednogodišnji napadač odranije poznat policiji, ali i da je za njim raspisana poternica zbog neodazivanja na pozive suda.

"Radi se o licu koje je policija hapsila pre dve godine zbog napada na policajca i na još jednog učenika i protiv njega je tada pokrenut krivični postupak, a evo, nakon dve godine je ponovo izvršio krivično delo"
, kaže Đorović.

Pretučeni mladić, koji je zadobio teške povrede glave, operisan je i smešten na intenzivnu negu Centra za anesteziju i reanimaciju, kaže dr Tomislav Stojiljković iz Klničkog centra Kragujevac.

U policiji kažu da u poslednjih nekoliko godina u kragujevačkim školama i njihovom okruženju nije bilo sličnog događaja. Na pitanje o pucnjavama, napadima nožem i tučama koje su zabeležene u gradu od početka ove godine, načelnik policije kaže da je nemoguće da takve pojave budu u potpunosti sprečene, ali da su svi vinovnici ovih događaja uhapšeni.

(Izvor: B92)

Pogledajte još