Srbi sa severa KiM neće dogovor iz Brisela

Srpski narod i rukovodstvo sa severa Kosova i Metohije ne slažu se da kroz Zajednicu srpskih opština, institucije države Srbije budu zamenjene takozvanim institucijama u okviru sistema Republike Kosovo, naglašava se u zajedničkom saopštenju posle današnjeg sastanka čelnika lokalnih samouprava četiri severne opštine, predsednika odborničkih grupa i svih političkih partija na severu Kosova održanog u Zvečanu.

Građani severa KiM su “jedinstveni u stavu da neće učestvovati u implementaciji dogovora koji su postignuti ili će eventualno biti postignuti u Briselu, a na štetu su Srba i nealbanaca koji žive na ovim prostorima”.

- Pregovarački tim i državni vrh Republike Srbije, obavezni su da u daljim pregovorima sa privremenim institucijama samouprave iz Prištine, poštuju Ustav Republike Srbije, volju građana severa KiM iskazanu na Referendumu februara 2012. godine, kao i zaključke usvojene na zajedničkim sednicama četiri SO – navedeno je u zajedničkom saopštenju koje su potpisali predsednici SO.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još