Vukoičić: Zvezda ne beži od uloge favorita!

"Mi ne bežimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Važno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA (Jadranske) lige uspeli da složimo kockice i da tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u regionalnoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status", dodao je Vukoičić.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati u Užicu igraju protiv Slobode, prvu utakmicu Superlige Srbije. Crveno-beli su danas otputovali u Užice, a u tim se vratio Vuk Radivojević, koji se oporavio od povrede kolena.

Govoreći o protivniku, Vukoičić je rekao da poznaje većinu igrača i rad trenera Vladimira Đokića, kao i da je kod Slobode naglašena timska igra u napadu i odbrani.

"Imaju jasnu hijerarhiju i podelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo menjati, ali siguran sam da neće biti lako jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju", kazao je Vukoičić.

"Moraćemo da uložimo veliki napor i da dobro oznojimo dresove, ako želimo da dođemo do pobede. Ne smemo da potcenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcenjivanje skupo koštalo", zaključio je Vukoičić.

Trener crveno-belih ocenio je da Partizan i Radnički iz Kragujevca poseduju veliki kvalitet i rekao da je nezahvalno davati prognoze za ekipe iz domaćeg prvenstva, jer su igrale u različitom takmičenju.

"Ekipe iz domaćeg prvenstva nisu imale dodirnih tačaka sa ekipama iz regionalnog takmičenja, tako da je teško praviti poređenja. Mi imamo više iskustva, ali gledajući ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca, siguran sam da neće biti lakih utakmica", smatra Vukoičić.

"Razlika između klubova iz Jadranske i naše lige se smanjuje i broj pobeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, pa nas očekuje zanimljivo takmičenje", dodao je Vukoičić.

Crvena zvezda je krajem avgusta i početkom septembra 2011. Godine odigrala dve prijateljske utakmice sa sutrašnjim rivalom i oba puta pobedila.

"Ove godine su napravili dobar rezultat. Plasman u Superligu je za njih bio iznad početnog plana. Mi imamo čast da sezonu u Superligi otvorimo u Užicu i to će biti prilika da se tamošnjoj publici prikažemo u lepom svetlu. Potrudićemo se da im se odužimo dobrom igrom i pobedom", rekao je Vukoičić.

Pogledajte još