Najčešćih 10 razloga zašto se ljubav gasi

Evo i najčešćih razloga zašto ljudi prestanu da se vole.

1. Uzimanje zdravo za gotovo

Ljubav nije bezuslovna iako su nas tako učili, pa partneri često zbog ove premise upadaju u zamku. Previše se ulenje i opuste jedno pred drugim, a to je siguran put u neljubaznost i nepoštovanje. To je pravi put u nestanak ljubavi.

2. "Iščezla" komunikacija

Dobra komunikacija gradi odnos, a nedostatak ga narušava. Ako ste prestali da komunicirate, sukobi želje i potrebe ostaće neizrečeni, a ljubav tada odumire.

3. Neispunjena očekivanja

Što odnos više napreduje, partneri sve manje obraćaju pažnju na pojedinačne potrebe i prestaju da im se prilagođavaju.

4. Saznanje novosti

Za nekoga može da bude vrlo neprijatno ako sazna da im je partner nešto sakrivao, prećutkivao, varao ih ili se ponašao potpuno drugačije od osobe koja stvarno jeste, što može trajno da naruši vezu.

5. Izlivi ljubomore

Ukoliko partner ne veruje osobi s kojom je u vezi, javlja se osećaj ljubomore koji je nemoguće zadržati sve vreme samo za sebe. Kada ljubomora postane opsesivna, nestaju osnove intimnog i zdravog odnosa.

6. Veza na "nezdravim nogama"

Veza započeta kao afera ili ona koja se prebrzo razvija, vrlo verovatno neće preživeti probleme koje donosi budućnost.

7. Nekompatibilnost partnera

Vrednosti, prioriteti i planovi za budućnost mogu se razlikovati, a kad jednom partner stekne pravu sliku o drugoj strani koja mu možda ne odgovara u potpunosti, vatra brzo može da se ugasi.

8. Iscrpljenost

Strast je splasnula, a veza je postala mučenje i opterećenje za oboje. To je siguran znak da veza neće dugo potrajati.

9. Velika promena

Životne prekretnice koje utiču na partnere ne moraju obavezno da budu kamen spoticanja, međutim, ukoliko partneri ne uspeju zajedno da "rastu", rešavaju probleme ili im se prilagode, lako se mogu slomiti.

10. Ni traga od ljubavi

Mnogi parovi započinju vezu preplavljeni strašću, međutim, to nije ljubav. Kad sve splasne ostaje samo osećaj ispraznosti i nezadovoljstva.

Izvor: Smedia

Pogledajte još