Partizan ubedljivo savladao Megu

Najefkiasniji u pobedničkoj ekipi bio je Davis Bertans sa 21 poenom, dok je Bogdan Bogdanović imao "dabl-dabl" učinak od 18 poena i 10 skokova.

U ekipi Mega Vizure istakao se Vasilije Micić sa 22 poena uz četiri asistencije, a Nemanja Krstić ubacio je 11.

U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije uspela da stekene veću prednost. Posle dve vezane trojke Nemanje Dangubića i Micića, Mega Vizura je povela sa 10:4, što je najveća prednost jedne ekipe u prvom delu igre.

Usledilo je nekoliko grešaka ekipe Dejana Milojevića, pa je Partizan, pre svega zahvaljući poenima Žofrea Lovrenja, napravio seriji od 9:0 i poveo sa 13:12. Do Kraja prve četvrtine bolji su se snašli gostujući košarkaši i otišli na prvi odmor s prednošću od dva poena.

I drugu četvrtinu obeležile su serije obe ekipe, prvo je Mega napravila seriju od 7:0 i posle tehničke greške koja je svirana treneru Partizana Dušku Vujoševiću povela sa 26:20. U tim trenucima glavnu ulogu u redovima crno-belih preuzeo je Bertans i posle njegovog atraktivnog zakucavanja i nesportske lične greške nad njim, crno-beli su serijom od 8:0 uspeli da povedu sa 28:26.

Mega vizura je zahvaljujući dobrom šutu za tri poena na poluvreme ipak otišla s prednošću od 40:39.

U trećoj četvrtini aktuelni šampion Srbije zaigrao je mnogo agresivnije i organizovanije u odbrani i uspeo da prelomi meč, a istim tempom Partizan je igrao i u poslednjem periodu.

Partizan je treću četvrtinu završio s ubedljivih 19 poena prednosti, dok su do kraja meča samo povećavali prednost, pa na kraju zasluženo pobedio Mega Vizuru u prvom kolu Super lige.

Kasnije večeras Sloboda će u Užicu dočekati Crvenu zvezdu, dok će Konstantin ugostiti Radnički iz Kragujevca, a juče je Vojvodina pred svojim navijačima pobedila Metalac sa 81:77.


Beta

Pogledajte još