Na Horgošu zaplenjeno 60 kg marihuane

Prvo je juče na carinsku ispostavu Horgoš na red za pregled došao automobil marke "rover 75", albanskih registarskih oznaka, i to u traci koja je predviđena za putnike koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, saopštila je u subotu Uprava carina.

U vozilu su se nalazila tri punika albanske nacionalnosti, dva muškarca i jedna žena, koji su izjavili da putuju iz Albanije i da su se uputili u glavni grad Mađarske. U saradnji s graničnom policijom, nakon pasoške kontrole, vozilo je upućeno na detaljan pregled.

Carinici su, posle podizanja tapacirunga, uočili prepravke u podu vozila i otkrili tzv. duplo dno koje se prostiralo od komandne table do zadnje klupe i sa vozačeve i sa suvozačeve strane vozila. Daljim pregledom vozila nađen je i pregrađeni prostor, odnosno šupljina koja nije fabrička, a koja je napravljena na mestu gde se odvaja prtljažni deo od kabine vozila.

U sve tri otkrivene nadograđene šupljine nađeno je ukupno 65 paketa umotanih u streč-foliju, čija je težina iznosila nešto iznad 32 kilograma marihuane, kaže se u saopštenju.

Neposredno nakon što su carinici počeli detaljan pregled prvog vozila, na prelaz je pristiglo i drugo, u kome je zatečena gotovo identična situacija. Ovoga puta radilo se o automobilu "nisan mikra", albanskih registarskih oznaka, kojim je takođe upravljao albanski državljanin, a i u tom vozilu se se nalazila tri punika albanske nacionalnosti koji su izjavili da putuju na relaciji Albanija - Mađarska.

Vozilo je, u saradnji s graničnom policijom, upućeno na detaljan pregled, gde je, nakon podizanja tapacirunga sa poda, primećeno da je pod vozila pregrađen limenom pregradom koja nije fabrička.

I u ovom slučaju pokazalo se da je reč o duplom dnu vozila koje se prostire celom širinom i to od komandne table do zadnje klupe. Deo paketa bio je sakriven i u petim vratima (gepek vratima), u postojećoj fabričkoj šupljini ispod tapacirunga. U ovom automobilu otkriveno je 50 paketa teških oko 25 kilograma.

Ukupna količina od 57 kilograma marihuane, osobe koje su se nalazile u automobilima, kao i njihove putne isprave predati su u dalju nadležnost policiji radi vođenja krivičnog postupka, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još