Ljajić: Ako pregovori propadnu, biće zastoja

To zanči da ne godinu dana, već najamnje dve godine imamo stopirane evropske integracije, kazao je ministar Ljajić

"To zanči da ne godinu dana, već najamnje dve godine imamo stopirane evropske integracije, pre svega zato što imate izbore u Nemačkoj, konstituiše se njihov parlament, menja se personalni sastav evropske Komisije i neće oni da se bave nama u trenutku kada se konstituišu", kazao je ministar Ljajić za televiziju "Pink".

Ljajić je naveo da ne zna da li je nedobijanje datuma razlog za pad vlade, ali je istakao da Vladi Srbije treba pozitivan šok.

"Vladi je trebao pozitivan šok, posle borbe protiv korupcije kada su ljudi proceli da vraćaju poverenje u institucije, veliki uspeh bio bi dobijanje datuma i tada bi moglo da se počne sa sprovođenjem reformi i rešavanjem socijalnih i ekonomskih problema. Ukoliko se to ne dogodi idemo u minus fazu"
, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, ta minus faza znači da će biti izbora ili rekonstrukcije.

Ukoliko Beograd ne prihvati ponudu koju dobije na osmoj rundi u Briselu, Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama.

On je naveo da je muđunarodna zajednica garant njihovih prava, ali je izrazio sumnju i podsetio da njihovi predstavnici u prošlosti nisu uspevali da ispune svoje obaveze.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još