Podela bodova u Kuli: Kiša i hrabri Hajduk namučili Partizan!

Fudbaleri Partizana i Hajduka odigrali su nerešeno 1:1 i podelili bodove u Kuli u poslednjoj utakmici 20. kola Jelen Super lige.

Loša podloga i jaka kiša u drugom poluvremenu otežali su igračima oba tima da nastave sa dinamičnom igrom iz prvih 45 minuta. Kuljani su bili potpuno ravnopravan rival prvaku Srbije, koji je sada umanjio svoje vođstvo na tabeli ispred Crvene zvezde i Vojvodine na i dalje velikih devet bodova.

Trener crno-belih Vladimir Vermezović istakao je u najavi meča da je neophodno da njegovi momci prilagode igru terenu u Kuli, što oni nisu uspeli na otvaranju poslednje utakmice 20. kola.

Uz to, Kuljani su na startu stavili do znanja da ne planiraju da im aktuelni šampion prekine dobru seriju “kod kuće” u prolećnom delu sezone. Već u četvrtom minutu su zapretili preko Sekulića, ali je Brašanac spasio crno-bele ranog šoka. Kasnije je golman Partizana Stojković dva puta morao da interveniše posle dva pokušaja Veselinovića i Ćuluma.

Partizan je dugo bio bez prave akcije, ali je uspeo da zapreti prvi put preko Kojića.

Zahvaljujući dobroj taktici, domaćini su i dalje bili aktivniji i konkretniji. Zakuvalo se od sredine prvog dela igre, kada je slobodni udarac izveo Brašanc a Mitrović glavom zamalo promašio gol. Mladi reprezentativac Srbije, proglašen za nesvakidašnji potencijal, ipak je uspeo u 23. minutu da donese vođstvo crno-belima, svojim osmim golom u sezoni, na asistenciju Kojića.

Teren je bio u sve gorem stanju, a šampion je lakše disao – svega deset minuta. Hajduk je postigao zasluženi gol kada je odlični cetaršut Kiš poslao do Lazara Veselinovića koji je pred golom matirao Stojkovića za svoj 11 ligaški pogodak.

U završnici uzbudljivog prvog poluvremena, Mitrović i do tada neprimetni Luka su u po dva navrata bili vrlo opasni po gol Nikole Perića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U nastavku je dodatan problem pravila kiša koja je padala sve jačim intenzitetom uz grmljavinu. U prvih 15 minuta je Partizan preuzeo posed lopte, ali konkretno ozbiljnijih šansi nije bilo.

Delegat se sa sudijom Đokićem dogovorio da utakmica ne treba da se prekida, tako da su oba tima morala da se snalaze u jako teškim uslovima za igru. Partizan je preuzeo inicijativu, i imao je šansu da to kruniše da su Mitrović i Kojić finalizovali odličnu kontru, ali je u spas stigao Mladen Veselinović.

Tempo igre je logično opao, pa je promašen slobodnjak Mitrovića u 70. minutu bio jedino što je bilo vredno pomena. Pokušao je Vermezović uvođenjem Eliomara umesto Luke da ubrza igru svoje ekipe. Brazilac je u 86. minutu krenuo u prodor i pokušao šutem sa distance da donese pobedu, ali je i njegova lopta završila pored stative.

Poslednje uzbuđenje priredio je Lazar Veselinović, čiji je strahovit šut zaustavio Stojković u zaustavnom vremenu.

HAJDUK: Perić, Pekarić, Cvetković, Lalić, Veselinović M, Rusmir (od 68. Obrovac), Ćulum, Obrovac, Kiš, Sekulić (Jevtović od 76.), Veselinović L.
PARTIZAN: Stojković, Pauljević, Pajović, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Luka (od 68. Silva), Ilić (od 85. Jojić), Brašanac (od 87. Ninković), Kojić, Mitrović.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još