Partizan osvojio samo bod u Kuli

Partizan je poveo u 24. minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Lazar Veselinović u 33. minutu. To je bio prvi gol koji su crno-beli primili u prolećnom delu šampionata.

Aktuelni šampion sada ima 50 bodova, devet više od Crvene zvezde, koja je juče pobedila Radnički iz Kragujevca sa 2:0. Hajduk ima 20 bodova i zauzima 13. mesto.

Hajduk je na početku utakmice bio opasniji i stvorio dobre šanse. U trećem minutu Danilo Sekulić je bio sam po desnoj strani i šutirao, ali je Darko Brašanac uspeo da izbije loptu u korner.

U osmom minutu Lazar Veselinović je u dva navrata mogao da savlada golmana Vladimira Stojkovića. Fudbaler Hajduka je posle kontre izbio ispred golmana, ali je Stojković njegova dva pokušaja odbranio i poslao loptu u korner. Posle kornera pokušao je glavom Milan Ćulum, ali je čuvar mreže reprezentacije Srbije uhvatio loptu.

Prvu ozbiljniju šansu crno-beli imali su u 20. minutu kada je Mitrović, posle kornera koji je izveo Brašanac, glavom poslao loptu pored stative.

Četiri minuta kasnije srpski šampion je poveo. U akciji su učestvovali Brašanac i Kojić, koji je dobro proigrao Mitrovića, a ovaj je iskosa s leve strane šutirao i poslao loptu pored golmana Nikole Perića.

Posle toga Brašanac i Dejan Rusmir su imali po šansu ali nisu uspeli da ih iskoriste.

Hajduk je izjednačio u 33. minutu, kada je, posle centaršuta Saše Kiša, Veselinović bio najviši u skoku i loptu poslao u mrežu.

Posle toga Mitrović je izašao sam ispred golmana Perića, ali on je odbranio šut napadaču Partizana. Do kraja poluvremena pokušavali su Mitrović, Luka, Kojić i Saša Ilić, ali nisu uspeli da savladaju golmana Perića.

Prva ozbiljna šansa u drugom poluvremenu viđena je u 63. minutu kada je Adamović posle kontranapada došao do šesnaesterca i šutirao pored gola.

Partizan je posle toga preuzeo inicijativu, u 65. minutu kombinovali su Mitrović i Kojić, ali je Mladen Veselinović u poslednjem trenutku uzeo loptu pre Kojića.

U 87. minutu Eliomar je mogao da postigne prvi gol za Partizan i donese pobedu crno-belima, ali je šutirao preko gola.

U trećem minutu sudijske nadoknade vremena Veselinović je šutirao za pobedu, ali je Stojković odbranio.

Beta

Pogledajte još