Miler: Pojedinci opstruiraju gasni sporazum Rusije i Srbije

Miler je pre dva dana u ime „Gasproma” potpisao strateški gasni sporazum i tom prilikom se susreo s premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vučićem. Na oba sastanka Miler je istakao da „pojedinci” opstruiraju gasni sporazum i Južni tok. Na sastanku s Dačićem su bili prisutni i ministar rudarstva Milan Bačević i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

- Miler govoreći o opstrukciji nije pomenuo nijedno ime. Insistirao je da je u pitanju strateško partnerstvo sa Srbijom i „Srbijagasom”, a direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića je označio kao garanta tog partnerstva - kaže „Blicu” jedan od učesnika sastanka.

Istrage se nastavljaju
„Blic” je juče pitao Aleksandra Vučića da li njegove garancije da niko neće opstruirati gasne aranžmane sa Rusijom i „Južni tok” znače da će biti stopirane istrage u „Srbijagasu”. „Ni slučajno ne znači stopiranje istrage. Niko tako nešto od Vučića ne bi smeo da traži“, rečeno nam je u kabinetu prvog potpredsednika.

Izvor „Blica” navodi da je prvi potpredsednik Vlade uveravao Milera da SNS i Vlada podržavaju strateško gasno partnerstvo sa Rusijom.

- Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruirao dogovor - kaže izvor „Blica”.

Već mesecima se vodi rat između ministarke energetike Zorane Mihajlović i direktora „Srbija gasa” Dušana Bajatovića, koji očigledno ima rusku zaštitu.

Ministarka nedavno nije krila razočaranje što je državni revizor podneo samo prekršajne prijave protiv direktora „Srbija gasa” i zatražila je da tužilaštvo reaguje jer je zbog nepravilnosti u javnim nabavkama, kako kaže, zabeležen gubitak od oko 450 miliona evra.

„Blic” je juče ostao uskraćen za odgovore direktora „Srbijagasa” Dušana Bajatovića na pitanja o tome šta se događalo tokom sastanaka u Vladi, kao i da li loši odnosi sa ministarkom energetike štete gasnom aranžmanu sa Rusijom.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još