Đoković: Pozitivnom atmosferom do pobede protiv SAD

Teniska reprezentacija Srbije igra u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv SAD, od 5. do 7. aprila u gradu Bojsi, u američkoj državi Ajdaho.

"Drago mi je što sam se priključio reprezentaciji za duel sa SAD. Igramo u gostima, što je uvek nezgodno i u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu koji ima mogućnost odabira određene podloge i uslova u kojima se igra", rekao je Đoković posle prvog treninga u Tako Bel areni.

"Međutim, osvajali smo Dejvis kup 2010. godine i to nam je dalo mnogo samopouzdanja, novu radost i dimenziju u našim karijerama. Ambijent je uvek fantastičan, igrači se dobro slažu i tada je lakše da pružimo maksimum na terenu. Pripremni period je nešto duži nego u prošlosti, drago mi je što ćemo provesti više vremena zajedno i izgraditi pozitivnu atmosferu i energiju koja će nas nositi do pobede", dodao je prvi teniser sveta.

Đoković je juče doputovao u Bojsi, a reprezentaciji su se danas priključili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Đoković je rekao da zbog nadmorske visine igrači moraju da budu maksimalno koncentrisani.

"Dva puta smo trenirali na gotovo novoj podlozi, svesni da je na 830 metara nadmorske visine, koja može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, odnosno da utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh. Zbog toga je važno održavati koncentraciju od prvog do poslednjeg poena", rekao je on.

Za selekciju SAD igraće on Izner, Sem Kveri i braća Bob i Majk Brajan.

"Oni su ovu podlogu i uslove izabrali zbog njihovih najboljih igrača Iznera i Kverija koji imaju jako precizne servise, trenutno su sigurno među pet najboljih servera od aktivnih igrača, što mi poštujemo. S druge strane, imamo iskustvo i timski duh koji nas godinama krasi i podršku koju pružamo dok smo na terenu i van njega", rekao je Đoković.

Pogledajte još