Diskoteke, striptizete i bazeni u zatvorima u Venecueli (VIDEO)

Zbog loše situacije u venecuelanskim zatvorima je širom zemlje tokom 2012. godine smrtno stradalo oko 600 zatvorenika. Diskoteka "El Yate club", otvorena je u zatvoru San Antonio, a na otvaranju su svojevremeno bili prisutni prijatelji porodica zatvorenika koji su im uputili specijalne pozivnice preko društvenih mreža.

U pozivnici je bila detaljno opisana nova diskoteka koja može da primi do 600 gostiju i koja je opremljena spektakularnim svetlosnim efektima, profesionalnim razglasom, klima uređajima...

U Venecueli već nekoliko godina vlada teška kriza u zatvorskom sistemu, prvenstveno zbog "prenaseljenosti" zatvora, ali i zbog zastarele ili nekompletne infrastrukture i nasilja u kojem je tokom prošle godine smrtno stradala 591. osoba. U velikom broju slučajeva zatvori su predati na upravljanje zatvorenicima koji su naoružani do zuba, a ponekad imaju i svoje vođe.

Uprkos tome što su diskoteke zabranjene u venecuelskim zatvorima, ministarka za zatvorski sistem Iris Varela smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridoneti smanjenju nasilja u njima. U nekim zatvorima postoje i bazeni.

Prema podacima nevladinih organizacija, u venecuelanskim zatvorima prošle godine je bilo 48.262 zatvorenika, iako je maksimalni kapacitet svih zatvora 16.539 osuđenika.

Izvor: B92

Pogledajte još