Kragujevac: Uhapšeni napadači na učenika

Jutros su inspektori MUP pronašli i uhapsili i Nikolu Š. (19), za koga se sumnja da je pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, tako što je u piceriji „Premijer“ sprečavao prisutne da odbrane maturanta.

Radivojević je, kako je izjavio Ivan Đorović, načelnik kragujevačke policije, uhapšen u naselju Bresnica. Darko Radivojević se sakrivao u okolnim selima i šumama, ali su policajci uspeli da ga namame da siđe u grad, i tako ga uhapsili.

U prvi mah je pokušao da se beži, ali je uvidevši da je opkoljen i da je u bezizlaznoj situaciji, nakon pregovora sa specijalnim policijskim timom, odlučio da se preda. On se sumnjiči za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Život maturanta Jovanovića je, i pored niza nerohirurških intervencija, i dalje ugrožen. Kako je izjavio neurohirurg profesor Radivoje Nikolić, „njemu je polomljena lobanja, zbog hematoma na mozgu je urađena hitna operacija, ali je stanje srednjoškolca, koji je u komi, i dalje izuzetno teško“.

- Ne postoje parametri na osnovu kojih možemo dati bilo kakve prognoze. Jedino je izvesno to da je Stefan u zaista teškom stanju, koje je stabilizovano, ali ovako teške povrede glave i mozga imaju svoju dinamiku oporavka, i sada svi čekamo kakav će biti ishod - izjavio je dr Nikolić.
Nikola Š. (19) se sumnjiči da je pomagao u napadu na učenika tako što je u piceriji „Premijer“ sprečavao prisutne da odbrane maturanta

Radivojević je od ranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, jer je 2011. godine u Prvoj tehničkoj školi sekirom napao učenika, a onda je nasrnuo i na školskog policajca kojeg je udarao pesnicama. Tada je isključen iz škole i osuđen je za todelo na pet meseci zatvora. Pored toga, u dosijeu ima i krivična dela nasilja u porodici, pljačke i nasilničko ponašanje.

U kafić „Premijer“ u Kosovskoj ulici učenik Politehnčke škole Stefan Jovanović je došao sa drugog časa, pošto mu je drugarica Milica poslala poruku sa željom da se vide. Kada se pojavio, i seo za sto, ušla su dva momka sa kapuljačama na glavi. Jedan od njih je bio Darko Radivojević, i imao je bejzbol palicu.

Počeo je da ga udara po glavi i telu, a njegov pomagač je za to vreme sprečavao osale goste i konobaricu da ga zaštite. Posle par minuta napadači su pobegli.
izvor: Blic

Pogledajte još