Predstavnici Beograda i Prištine obišli punktove za IBM

Cilj zajedničkog obilaska bio je da se "identifikuju i potvrde lokacije" na kojima će biti izgradjeni stalni objekti za integrisano upravljanje prelazima (IBM), navela je juče u saopštenju kosovska vlada.

Beograd i Priština su počeli da sprovode dogovor o IBM početkom decembra pošto su premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači postigli u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, dogovor o tehničkim pojedinostima, podsetio je portal "Balkan insajt".

Prema tom dogovoru, carinici i policajci dveju strana biće pod istim krovom i trebalo bi da rade zajedno na stalnim prelazima.

Zajednički objekti će biti izgradjeni uz finansijsku pomoć EU, koja je obezbedila sredstva za izgradnju i potpisala ugovore s kompanijama koje će izraditi gradjevinske projekte i izvršiti poslove izgradnje.

Prištinski dnevnik "Tribuna" izvestio je da su predstavnici Beograda, Prištine i EU posle obilaska lokacija konstatovali da se projekat odvija prema planu, pri čemu je predstavnik EU Bernd Thran, izrazio zadovoljstvo uspešnim okončanjem ove faze realizacije sporazuma IBM.

Dačić i Tači treba sutra da se sastanu u Briselu, u okviru osme runde dijaloga.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.