Španija uskoro izručuje Prelića Srbiji

Kako nam je rečeno, sva potrebna dokumentacija poslata je u Madrid prošlog četvrtka, a očekuje se da će ih danas ambasada Srbije proslediti tamošnjoj policiji.

I dalje je neizvesno kada bi Đorđe Prelić mogao da bude izručen Srbiji, u kojoj je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Brisa Tatona i još jedno krivično delo, dok je jedan sudski postupak protiv njega u toku.

B92 nezvanično saznaje da španska policija sumnjiči Prelića za posedovanje lažnih dokumenata i krađu automobila. Ukoliko bude optužen za neko od tih krivičnih dela, njegovo izručenje će biti odloženo do okončanja sudskog procesa i odsluženja eventualne kazne.

Podsetimo da je Prelić krajem februara uhapšen u blizini Barselone.

Njemu je početkom 2011. godine izrečena kazna zatvora od 35 godina, jer je zajedno sa grupom hiligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukao Francuza Brisa Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra.

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je godinu kasnije da se kazne osuđenima za ubistvo Brisa Tadona prepolove, tako da je tada Đorđu Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.

Prelićev advokat Ivan Bajazit rekao je krajem februara da će tražiti da se postupak protiv njegovog klijenta ponovi.

izvor: B92

Pogledajte još