Napadač iz Kragujevca: Žao mi je i Stefana i sebe

Nikola Š. (19) koji je jutros uhapšen pod sumnjom da je pomagao prvoosumnjičenom u pokušaju ubistva Stefana J. (18) naveo je da se ne seća događaja.

Stefan J., koji je pretučen bejzbol palicom, nalazi se na lečenju u Kliničkom centru i život mu je i dalje ugrožen.
"Darko R. se tereti da je izvršio delo ubistvo u pokušaju, a Nikola Š. za krivično delo pomaganja u pokušaju ubistva", rekla je Đurić i dodala da je pritvor osumnjičenima određen kako ne bi uticali na svedoke.

Ona je navela da je Darko R. na saslušanju priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok je Nikola Š. negirao i rekao da se ne seća događaja iz bliske prošlosti.

Darko. R je, pored priznanja da je bejzbol palicom udarao Stefana J. z, na saslušanju izjavio da se kaje što je to uradio.

“Kada bi mogao vratio bih vreme, ne bih to ponovo učinio. Žao mi je i Stefana i sebe”, rekao je na saslušanju Darko R.

Na saslušanju nije objasnio zašto je u kafić došao sa bejzbol palicom, ali je rekao da je tri puta udario Stefana J.

Sudija Đurić je dodala da će Darko R. biti predmet analize veštačenja, jer, kako je rekla, reč je o složenoj ličnosti.

Đurićeva, koja je puna tri sata saslušavala osumnjičene, donela je rešenje o sprovođenju istrage.

Osumnjičeni Darko R. i Nikola Š. biće u pritvoru u Okružnom zatvoru u Petrovcu.

Darko R. se tereti da je pokušao da ubije Stefan J., tako što ga je 28. marta u kafiću "Tabasko" bejzbol palicom udarao po telu i glavi, dok policija Nikolu Š. tereti za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela, na taj način što nije dozvoljavao ikome da priđe i zaštiti Stefana J.

Darko R. i Nikola Š. su Stefana J. napali u četvrtak 28. marta, kada su oko devet sati ušli u kafić noseći na glavi kapuljače. Policija je Darka R. odmah identifikovala kao osobu koja je pokušala da ubije maturanta i posle opsežne trodnevne akcije kriminalističke policija uhapsila ga sinoć oko 21 sat u nasleju Bresncica. Njegovog pomagača u izvršenju krivičnog dela Nikolu Š. policija je uhapsila jutros.

Izvor: Kurir

Pogledajte još