LŠ: Juventus se ne plaši Bajerna

Fudbaleri Bajerna i Juventusa sutra od 20.45 u Minhenu igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

Obe ekipe ulaze u meč posle pobeda u domaćim prvenstvima, Juventus je savladao Inter sa 2:1, dok je Bajern bio ubedljiv protiv Hamburga sa 9:2 i potrebna su mu još dva boda kako bi osigurao titulu u Bundes ligi.

"U Minhen idemo bez straha i s puno samopouzdanja. Igramo protiv jakog tima Bajerna, ali verujemo u naš san", rekao je Konte italijanskim medijima.

Konte, koji je 2012. godine u svojoj prvoj sezoni na klupi Juventusa osvojio šampionsku titulu, rekao je da njegova ekipa mora da prenese dominaciju iz domaćeg prvenstva u Ligu šampiona.

"U Italiji smo na pravom putu do uspeha, pošto imamo devet bodova više od drugoplasiranog Napolija, ali sada moramo da pokažemo kakvi smo u Evropi", rekao je on.

Juventus bi mogao da igra bez Sebastijana Đovinka, koji je povredio članak u poslednjim trenucima utakmice s Interom u subotu, dok se napadač Mirko Vučinić oporavlja od gripa i njegov nastup je neizvestan.

Konte bi, zbog toga, u napadu mogao da upari Fabija Kvaljarelu i Alesandra Matrija.

Juventus je do sada pet puta igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja s nemačkim ekipama i svaki put je izbacio protivnika.

Trener Bajerna Jup Hajnkes rekao je da ne očekuje da će njegova ekipa ponoviti goleadu iz poslednjeg prvenstvenog duela. Pobeda od 9:2 je najveća u Bundes ligi u poslednjih 13 godina.

"To će biti potpuno drugačija utakmica. Juventus je jedna od najboljih evropskih ekipa, agresivna, čiji igrači mnogo trče", rekao je on.

U Bajernu se nadaju da će Frenk Riberi, Toni Kros, Tomas Miler i Mario Mandžukić ponovo biti uspešni u napadu. Oni su u prvenstvu ukupno postigli 40 golova.

Bajern će četvrti put u poslednjih pet godina igrati u četvrtfinalu, a pobedio je u 17 od poslednjih 18 utakmica na Alijanc areni.

Beta

Pogledajte još