Kokeza preti disciplinskim postupcima fudbalerima Zvezde

"Što se tiče ugovora igrača, ubuduće će biti pokretan disciplinski postupak koji o tome (ugovorima) budu pričali javno. Konkretno mislim na Luku Milivojevića, koji je postavio pitanje u javnosti zašto je njegov ugovor naveden kako najštetniji u Zvezdi. Njegovo je da igra fudbal, niko nikada nije rekao da on ima štetan
ugovor, nije njegov ugovor štetan, već onaj sa Radom, a to njega ne dotiče pa ne znam ni zašto je ušao u polemiku",
rekao je Kokeza na konferenciji za novinare.

Kao igrače koji imaju "korektne ugovore", Kokeza je naveo Bobana Bajkovića, (95 odsto Zvezdin igrač), Milana Jovanovića (85 odsto), Filipa Kasalicu (80 odsto), Aleksandra Kirovskog (100 odsto), Stefana Mihajlovića (100 odsto), Vukana Savićevića (100 odsto), Uroša Spajića (90 odsto), Filipa Stojkovića (90 odsto), Nikolu Petkovića (100 odsto) i Abiolu Daudu (100 odsto).

"To su povoljni i korisni ugovori za Crvenu zvezdu, dok su svi ostali problematični. Već smo sa nekim menadžerima imali kontakte i nadam se da će se ti razgovori završiti povoljno po Zvezdu", rekao je Kokeza.

On je naveo da su obavljeni razgovori sa prvim čovekom Rada Rankom Stojićem, kao i predsednikom Jagodine Goranom Milanovićem.

"Već smo sa nekima imali kontakte, Stojić je bio korektan i očekujem da uskoro usaglasimo stav i dogovorimo. Milanović se sam javio oko ugovora Ognjena Mudrinskog, bio je više nego korektan i pristupićemo rešavanju problema", kazao je potpredsednik crveno-belih.

Kokeza je rekao da klub neće dovoditi igrače tamo gde nema finansijskog interesa.

"Ako je neko na primer plaćen 400.000 evra, a prodat za milion, a 40 odsto ide menadžeru, vrlo je prosto šta ostaje Zvezdi, pitanje je da li 100.000. Koji je interes da taj igrač dobije šansu? Bitan je i sportski deo, ali nećemo dovoditi ako nema finasijskog interesa. Mi ne pričamo ovde o Leu Mesiju", rekao je on.

Kokeza je istakao da u budućnosti neće biti praksa da fudbaleri koji odu iz kluba dobiju procenat od obeštećenja koje je za njih plaćeno.

"Neki igrači imaju sami procenat od svoje prodaje i to više neće biti praksa. Njih četvorica ili petorica su pod takvim ugovorom, razgovaramo sa njima i mislim da će to ići u pozitivnom pravcu. Svi koji odu iz Crvene zvezde neće moći da dobijaju procente od transfera", rekao je Kokeza i dodao da se četiri menadžerske agencije "vrte od igrača do igrača".

On je najavio da će sportski direktor Zoran Stojadinović napraviti tri grupe igrača koji će imati određenu visinu ugovora.

"Napravićemo da na primer, jedna grupa ima platu 60.000 evra godišnje, druga 90.000 i treća 120.000 evra, ali to još nije precizirano i tek kada to uradimo pričaćemo sa svakim igračem", rekao je Kokeza.

Vezni fudbaler Zvezde Luis Garido, koji je zimus doveden u klub na pozajmicu, prema Kokezinim rečima, postaće igrač Zvezde ako se uplati suma između 350.000 i 400.000 evra njegovom klubu Olimpiji iz Hondurasa, dok je Abiola Dauda doveden "za džabe".

"Ako Zvezda bude htela da plati Garidovom matičnom klubu moraće da izvoji, mislim 350.000 ili 400.000 evra i on bi tako postao 100 odsto Zvezdin igrač. Što se tiče Daude, on je doveden za nula evra, dok ima ugovor na 200.000 evra. On je sa tom sumom negde na sredini, jer 10 do 15 igrača ima veći ugovor od njega, dok je Garidu plata 4.000 do 5.000 evra mesečno i pitanje je da li dvojica imaju nižu platu od njega", rekao je Kokeza.

Fudbalerima Zvezde Kadu Mendešu i Nikoli Mikiću ugovori ističu na kraju sezone i nakon razgovora između njih i sportskog direktora biće poznato da li će saradnja biti produžena.

Beta

Pogledajte još