Sokobanja: Ringišpil radio na crno

"Zemljištem na kome se nalazio ringišpil upravljaju "Srbijašume", a dozvole za rad se izdaju od maja. Vlasnici ringišpila nisu obavestili nikoga da će postaviti i staviti u funkciju ringišpil", izjavio je Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja.

To je potvrdio i policijski načelnik Bojan Milivojević.

"Prema prvim podacima, do nesreće je došlo jer je pukao noseći stub. Istraga je do sada pokazala da je ringišpil radio bez sertifikata i dozvole za rad", kaže Milivojević.

Kako "Blic" saznaje od meštana, ringišpil u parku radi već godinama, ali u periodu od 1. maja do 31. oktobra u vreme sezone. Veruju da su ga vlasnici postavili ranije zbog dece koja su na rekreativnoj nastavi.

Slavoljub Milanović, upravnik hotela "Zdravljak" u kojem su odseli đaci, tvrdi da programom nije ni bila predviđena vožnja na ringišpilu.

Obradović: Biće kazni ako se utvrde propusti

Ministar prosvete Žarko Obradović posetio je danas devetoro učenika povređenih tokom rekreativne nastave na ringišpilu u Sokobanji i najavio da će direktor i zaposleni u školi snositi disciplinsku odgovornost ako se utvrde propusti u izvođenju nastave.

On je rekao kako nije logično i "potpuno je čudno" da se deca u okviru rekreativne nastave voze na ringišpilu i biće utvrđeno kako je do toga došlo. Ministar je istakao da je bezbednost dece najbitnija i tome se apsolutno mora voditi računa, a u suprotnom može biti postavljeno pitanje opravdanosti izvođenja rekreativne nastave.

"Dajem sebi pravo da sačekam nalaz prosvetne inspekcije i da vidimo šta je bilo zapisano u planu rada", rekao je Obradović, navodeći kako je čuo da taj ringišpil uopšte nije trebalo da radi i da nema dozvolu.

Obradović je naveo da je jedan prosvetni inspektor upućen u matičnu kruševačku školu, a jedan u Sokobanju sa zadatkom da provere sve oko izvođenja rekreativne nastave u Sokobanji gde su deca povređena.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još