Ibrahimović: Trofej Zlatna lopta nazvati po Mesiju

Premda nema lepe uspomene na godinu provedenu u Barseloni, a ni sa Mesijem nije bio u bliskim odnosima, Ibrahimović je napomenuo da Argentinca smatra trenutno najboljim svetskim fudbalerom.

"Osvojio je četiri Zlatne lopte. Trebalo bi preimenovatu tu nagradu i nazvati je po Mesiju", izjavio je u šali Ibrahimović na konferenciji za medije pred utakmicu sa Kataloncima.

"Ne znam, međutim, da li je najbolji svih vremena. Teško je reći, videćemo kada završi karijeru", poručio je švedski reprezentativac.

Mesi, koji u junu puni 26 godina, prošlog vikenda na utakmici protiv Selte postavio je još jedan rekord i postao prvi igrač u istoriji španske Primere koji je postigao golove na uzastopnim mečevima protiv svih 19 timova u ligi.

Ibrahimović je ocenio da je sadašnji sastav Barselone najbolji tim ikada.

"Videćemo šta će biti sutra uveče. Probaćemo da nađemo rešenja za njihovu igru, ja ću pokušati da odigram najbolje što mogu. Videćemo", poručio je jedan od najboljih svetskih napadača.

Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Barselone igra se sutra na Parku prinčeva od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još