Drecun: Srbi sa severa Kosova ne mogu bez Beograda

Komentarišući izjavu zamenika direktora Kancelarije za KiM Krstimira Pantića da postoji mogućnost da Srbi sa severa Kosova donesu odluku o proglašenju svoje samostalne skupštine, Drecun kaže da je "u ovoj fazi pregovora Beograda i Prištine neophodno usaglasiti stavove Vlade Srbije i Srba sa severa KIM".

"Ne sme da postoji nijedna pukotina, jer bi svaki jednostrani potez Srba na KiM samo doneo štetu našoj strani i bez podrške Beograda bio bi osuđen na krah", kazao je Drecun.

On ističe da državno rukovodstvo ima redovne konsultacije sa Srbima na Kosovu i Metohiji, i očekuje da će to učiniti i premijer Ivica Dačić ili neki drugi visoki zvaničnik. Na pitanje o susretu ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina sa zvaničnicima Srbije na Kosovu i njegovoj izjavi da Srbija treba da se Drecun kaže da su poruke Čepurina "bile u skladu sa stavom ruskih zvaničnika koji u svakoj prilici pokazuju da snažno podržavaju Srbiju u odbrani njenog integriteta".

"U ovom trenutku posebnu težinu imaju Čepurinove reči o poštovanju Rezolucije 1244, jer Moskva poručuje da je za nju neprihvatljiv secesionizam"
, kazao je Čepurin.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još