Sedište DS se seli iz Krunske na Novi Beograd

Portparolka DS Aleksandra Jerkov, potvrdila je da će plan za preseljenje stranke biti aktiviran kada se reši reši problem sa blokadom bankovnih računa nastalih zbog kredita uzetih od Razvojne banke Vojvodine.

"Zasad je sve u vezi s preseljenjem pauzirano, jer ne možemo da to realizujemo dok su na računi u blokadi. Centralni organi i službe DS trenutno se nalaze na nekoliko lokacija u Beogradu, što povećava troškove funkcionisanja stranke. Preseljenje svih na jedno mesto ujedno bi doprinelo i njihovoj boljoj koordinaciji", objašnjava Jerkov.

Osim sedišta stranke u Krunskoj ulici, Demokratska omladina, Centar resornih odbora i Informativna služba DS nalaze na različitim lokacijama u gradu. Kada je reč o zgradi u Krunskoj ulici, u kojoj se nalazi sedište DS, naslednici Dobrivoja Božića su skoro pre godinu dana podneli zahtev za restituciju.

Potomci Božića, koji je bio inženjer i pronalazač železničkih kočnica, podneli su zahtev za povraćaj vile u Krunskoj 69 u Beogradu, koja se vodi kao državna svojina Republike Srbije. Ova vila oduzeta je na osnovu Odluke o konfiskaciji imovine Drugog sreskog suda za Beograd 29. maja 1948. godine.

Kako je Danasu rečeno u Agenciji za restituciju, zahtev za restituciju ove zgrade još nije rešen, jer se "čeka odluka suda o rehabilitaciji bivšeg vlasnika".

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još