Nikolić: Pregovorima do rešenja

Veljanoski je, s druge strane, izrazio nadu da će i Srbija i Makedonija u junu dobiti datum za pregovore sa EU.

Kako je u saopštenju Pres službe predsednika rečeno, u prijateljskom razgovoru sa delegacijom Sobranja s Veljanoskim na čelu, istaknuta je iskrena želja da se saradnja između dve države podigne na još viši nivo.

Predsednik Nikolić je tom prilikom posebno istakao da sve probleme, koji bi se eventualno mogli isprečiti u odnosima između Srbije i Makedonije, možemo zajednički da rešimo, pa tako i problem koji postoji između naših crkava.

U vezi pregovora koji se održavaju u Briselu, Nikolić je upoznao goste sa stavovima Srbije, kao i o predlozima koje je srpska državna delegacija pripremila za ovu rundu pregovora.

On je posebno naglasio rešenost Srbije da se razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini dođe do pravednog i održivog rešenja za problem južne srpske pokrajine, navedeno je u saopštenju.

Veljanoski je izrazio zadovoljstvo zbog odnosa naše države prema građanima koji su makedonske nacionalnosti i što su pripadnici makedonske nacionalne manjine zastupljeni u institucijama sistema, počevši od Narodne skupštine Republike Srbije, pa preko svih ostalih.

Predsednik makedonskog Sobranja izrazio je nadu da će u junu i Srbija i Makedonija dobiti datum za otpočinjanje pristupnih pregovora, jer su obe zemlje učinile mnogo na svom evropskom putu i zaslužuju da postanu punopravne članice Evropske Unije.

(Izvor: B92)

Pogledajte još