Slučaj Zarubac: Štićenici svedočili u korist Peranovića

Istražni sudija i portparol Višeg suda Slobodan Velisavljević rekao je da je ispitano devet svedoka i da je sudski veštak sa Instituta za sudsku medicinu iz Beograda Đorđe Alempijević dostavio odgovore na pitanja koja mu je 21. februara postavila odbrana optuženog.

Avokat Dušan Pašić, koji zastupa porodicu ubijenog štićenika Centra za odvikavanje od droge „Sretenje“ u Jadranskoj Lešnici Nebojše Zarupca (39), potvrdio je da je danas ispitano osam štićenika tog centra i đakon Ljubomir Ranković, urednik šabačkog radija Glas crkve.

Prema Pašićevom mišljenju, današnja svedočenja ne bi trebalo puno da utiču na suđenje, budući da je svih osam štićenika hvalilo rad sveštenika Peranovića i da je u tome svaki iskaz pojedinačno bio uverljiv, ali između njih ima protivurečnosti.

On je dodao da je sudski veštak, koji je i predsednik komisije Instituta za sudsku medicinu, pismeno odgovorio na svih 36 pitanja koja mu je na prethodnom ročištu postavila odbrana, ali da je opravdano odsustvovao sa suđenja.

Odgovori na ta pitanja idu na štetu Peranovićeve odbrane, ocenio je Pašić.

Nastavak suđenja biće 9. maja kada bi trebalo da budu ispitani još jedan ili dva svedoka i očekuje se dolazak veštaka Alempijevića, koji bi do tada trebalo da pripremi i odgovore na pitanja koja mu je Pašić postavio, a kako navodi advokat, tada bi trebalo da bude održano poslednje ročište.

Glavni pretres u postupku protiv suspendovanog sveštenika, koji je optužen za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, počeo je 17. januara.

U optužnici stoji da je Peranović, koji je bio upravnik Centra „Sretenje“ u Jadranskoj Lešnici, na svirep način 6. avgusta lišio života Zarupca tako što ga je više puta udario štapom, pesnicama i nogama, a te povrede izazvale su smrt.

Za to krivično delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Peranović je ranije postao poznat kao upravnik rehabilitacionog centra "Crna Reka", kada je u javnost dospeo video-snimak na kom se vidi kako u tom centru ašovom prebijaju štićenike.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.