Sa Pinto: Cilj su tri boda protiv Hajduka

"Cilj je da pobedimo, to je prioritet i potreba. Daćemo svoj maksimum kako bismo osvojili sva tri boda protiv Hajduka", rekao je Sa Pintu na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17.30 na svom stadionu igraju protiv Hajduka iz Kule utakmicu 21. kola Super lige Srbije. Obe ekipe u meč ulaze posle dobrih rezultata iz prethodnog kola. Zvezda je pobedila Radnički iz Kragujevca sa 2:0, dok je Hajduk odigrao nerešeno sa Partizanom 1:1.

Sa Pintu je rekao da je gledao Hajdukovu utakmicu sa Partizanom i da zbog lošeg terena ekipe nisu mogle da prikažu bolju igru.

"Intenzitet na toj utakmici je bio veliki. Oba tima su se borila i prikazala želju, ali na tako lošem terenu, teško je prikazati kvalitetan fudbal. Hajduk je organizovan tim. Ako nismo 100 odsto koncentrisani biće nam teško", rekao je trener Zvezde.

"Ne smemo da se opustimo. Čak i ako vodimo sa 1:0 ili 2:0 ne smemo da prestanemo da se borimo. Hajduk je tim sa dobrim pojedincima, među kojima su Veselinović i Adamović. To je dobar tim koji zna da drži loptu. Ako ne budemo potpuno koncentrisani, ekipe kao Hajduk i Radnički mogu to da iskoriste", kazao je Sa Pintu.

Portugalski trener je rekao da još upoznaje igrače, da poštuje rad svojih prethodnika, ali da ne želi da gleda u prošlost već da će sprovoditi svoje ideje.

"Sa svakim igračem počinjem od nule. Tim biram prema tome šta ekipi treba za tu utakmicu. Počeo sam da upoznajem igrače, nisam imao dovoljno vremena da ih sve vidim na terenu kako igraju. Igrači daju sve što mogu, zadovoljan sam njihovim stavom i ponašanjem na treninzima i na poslednjoj utakmici", kazao je Sa Pintu.

"Želim da sprovedem svoje ideje i za to treba imati strpljenja za ekipu. Prvo ja moram da imam strpljenja za njih, a zatim navijači i javnost", kazao je trener crveno-belih.

On je rekao da će u tim birati igrače koji pokažu kvalitet i da ga ne zanima ko koliko ima godina i koliko je igrač do sada proveo na terenu.

Sa Pintu je rekao da od lekara očekuje dobre vesti po pitanju Luke Milivojevića koji je polimio nos na prošloj utakmici i da očekuje da će se od ponedeljka priključiti ekipi. On je dodao da će proceniti u kakavom je stanju kapiten Nenad Milijaš, koji se takođe povredio u utakmici protiv Radničkog, i da bi voleo da su mu svi igrači na broju.

Beta

Pogledajte još