Britanski premijer spasao ovcu iz blata, tviteraši ismejali "akciju"

Kako prenosi Rojters, slučaj se dogodio 1. marta. Kameron se vraćao sa jedne farme u Oksfordširu, kada je čuo blejanje i video ovcu kako se batrga u blatu u koje je upala sledeći svoja dva jagnjeta.

Tviteraši ismejali "akciju spasavanja"

Korisnici Tvitera su ismejali Kameronovu "akciju spasavanja", opisujući je kao neobičnu manifestaciju samilosti premijera koji naciji nameće drastične mere štednje i najavljuje rigorozniju imigracionu politiku.

"Jeste li sigurni da nije bilo obratno? Da nije ovca spasila Kamerona iz gliba u kojem se nalazi?", napisao je na svom nalogu korisnik po imenu @Brianma68.

Kameron, koji je na sebi imao farmerke i gumene čizme, utrčao je u močvaru u pratnji dvojice svojih telohranitelja i nakon nekoliko minuta uspeo da izvuče ovcu na obalu.

"Kada sam stigao tamo, Dejvid je bio u močvari, u blatu do pojasa, zajedno sa dva policajca, koji su mu pomagali da izvuče ovcu", kazao je farmer Džulijan Tastijan u izjavi za Dejli telegraf.

"Bio je sjajan, vukao je i gurao. Sav je bio uprljan od blata, izgledao je strašno", dodao je on.

Ovca se potpuno oporavila, ali su se njena jagnjad udavila.

Verodostojnost priče, za koju su mnogi u prvi mah pomislili da je prvoaprilska šala, potvrdila je predstavnica Dauning strita.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još