Terzić: Srbija je umorna od Karadžićevog lica, gurnuo je fudbal u najgore blato!

Predsednici Crvene zvezde i Partizana Dragan Džajić i Dragan Đurić demantuju da su dobili mejl, dok je čelnik Vojvodine Ratko Butorović sumnjičav i pita se ko stoji iza pisma, prenosi "Sportski žurnal".

Terzić za "Žurnal" nije želeo konkretnije da govori o pismu i sadržini, jer ih smatra poslovnom tajnom.

"Šta da kažem što javnost i mediji nisu rekli. Neću da govorim kao bivši predsednik ili kao kandidat, nemam ambiciju da zamenim Karadžića. Ali imam obavezu da iznesem stav, Karadžić može biti moj prijatelj, ali to neće uticati na moja kritička razmišljanja. Mi u fudbalu imamo obavezu prema fudbalu, ne smeju lični odnosi biti iznad toga", rekao je Terzić.

On je taksativno nabrojao šta sve zamera Karadžiću, koji ni posle preranog oproštaja od Svetskog prvenstva u Brazilu ne prihvata odgovornost za rezultate.

"Nedopustivo je da konstatujemo da je Hrvatska supersila a mi autsajderi. Fudbal je na najnižim mogućim granama, propustili smo prošlo Evropsko, a neće nas biti ni na narednom Svetskom. Nije nas bilo na poslednja dva Evropska za mlade selekcije, nestali smo sa velike scene, postali smo fudbalska Mađarska. Uspesi ili neuspesi reprezentacije direktno utiču na razvoj celokupnog fudbala, po vertikali od najvećih klubova do najnižih liga. Odgovoran je onaj ko rukovodi srpskim fudbalom, ko donosi sve važne odluke, a to je Tomislav Karadžić", dodao je Terzić.

Prvi čovek OFK Beograda dodao je da je predsednik Saveza već predugo na funkciji, na kojoj je od 2008. godine, a mandat mu je produžen do 2016.

"Neuspešan je i trebalo i da ode, Srbija je zaglavila u blatu. Umorna je od njegovog imena i lica, treba dati šansu mlađim i pametnijim ljudima, sa novom energijom, a takvih sigurno ima", zaključio je Terzić.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još