Državni vrh danas o Kosovu

U zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu stigli su premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica za evropske integracije Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i Aleksandar Vulin, direktor vladine kancelarije za KiM. Oni su u Predsedništvo došli pravo sa beogradskog aerodorma.

Današnji sastanak državnog vrha najavio je šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić. "Sastanak se očekuje po povratku delegacije Srbije iz Brisela", rekao je on ranije danas.

Podsetimo, osma runda dijaloga Beograda i Prištine uz posredstvo EU nije donela rezultat, a kako je poručila visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, to je bio i poslednji formalni susret tri strane.

Tokom 14-časovnih sastanaka pregovarački tim Srbije je poručivao da jučerašnji dan nije "dan D" i da će Beograd nastaviti sa razgovorima i traganjem za rešenjem, dok je kosovski premijer Hašim Tači rekao da očekuje naredne nedelje novi sastanak sa beogradskim timom.

Eštonova je nakon jučerašnjih razgovora rekla i da će dve delegacije razgovarati sa kolegama u svojim prestonicama, nakon čega će joj "u narednih nekoliko dana" izneti svoje odluke.

(Izvor:  B92)

Pogledajte još