"Iron Man 2" - foto ekskluziva! I ne samo to...

Osvetnik bez maske Robert Dauni Džunior vredno radi na snimanju nastavka uspešnog "Iron Mana". Pogledajte ekskluzivno prvu fotografiju sa seta i saznajte još neke detalje o Marvelovim junacima...

Radnja nastavka prošlogodišnjeg "superherojskog" letnjeg hita, čija premijera je zakazana za 7. maj 2010. godine, dešava se šest meseci nakon što je Toni Stark otkrio svetu da je on Iron Man. Naravno, već se zna da će rasplet radnje drugog dela imati neočekivane preokrete.

- Koliko superheroja ne skriva svoj identitet? - pita se naš prijatelj na Twitteru, reditelj ovog filma Džon Favro, i dodaje:

- Hteli smo da razradimo tu ideju, koja očigledno ima posledice koje će uticati na njegovu vezu, ekipu i još mnogo toga. Ima tu raznih mogućnosti koje možemo iskoristiti. 

Favro, koji nas putem svog Twitter-naloga redovno informiše kako teče snimanje filma "Iron Man 2", kaže još i ovo:

- Nikad nije lako sa letnjim filmovima, ali se uvek trudimo da iznenadimo publiku što je više moguće.

Pored Roberta Daunija Džuniora, koji je briljantan u ulozi plejboja, bogataša i genijalnog inženjera Tonija Starka koga pretvaranje u Iron Mana čini borcem za pravdu - za sada je sigurno da će se u filmu pojaviti Miki Rurk, Skarlet Johanson, Semjuel L. Džekson i Sem Rokvel. Naravno, svoju ulogu verne asistentkinje Peper Pots repriziraće Gvinet Paltrou, a priča se da će jedna od epizodnih uloga pripasti i reditelju Favrou, koji je inače i glumac. 

Takođe, Favro nas je nedavno na Twitteru obavestio da su svi na setu filma zanemeli kada se Skarlet Johanson pojavila u kostimu Crne udovice, tako da se nadamo da će nam ona biti draži ženski lik od Peper Pots.

Kako se u Holivudu sve na vreme planira, a i pod pretpostavkom da će "Iron Man 2" biti jednako uspešan na boks ofisu kao i prvi deo, u najavi je već i treći deo, ali za sada bez definitivnog datuma. 

Marvel u ofanzivi

Izuzetno raduje i vest da se za 2012. godinu priprema film "The Avengers" u kome bi trebalo da se sretnu neki od najčuvenijih Marvelovih junaka: Iron Man, Kapetan Amerika, Tor... 

Kao veliki kuriozitet se ističe izbor reditelja za film "Thor", posvećen istoimenom Marvelovom junaku. Radi se o "šekspirovcu" Kenetu Brani, dok se kao mogući Tor pominje sin Stelana Skarsgarda, odnosno seksi vampir iz HBO-ove serije "True Blood" - Aleksandar Skarsgard.

S druge strane, film "Captain America" režiraće Džo Džonston, od čijih ostvarenja za pamćenje je najviše "Draga, smanjio sam decu" (Honey, I Shrunk the Kids). Inače, u kombinaciji za ulogu Kapetana Amerike su čak i Leonardo Dikaprio i Bred Pit, mada najverovatnije zvuči da će izbor ipak pasti na Metjua Mekonaheja. 

Da će se tek događati brojna filmska preplitanja Marvelovih junaka, koja bi trebalo da dovedu do filma "The Avengers", najbolje dokazuje pojavljivanje Tonija Starka/Iron Mana, u novom filmu o Hulku (The Incredible Hulk). Pažljivi fanovi su videli i razne detalje koji asociraju na Kapetana Ameriku u oba ova filma.

Marvel, očigledno, kreće u bioskopsku ofanzivu u sledećih nekoliko godina. Pripremite se!

Katarina Milovanović

Pogledajte još