Branimir Glavaš u begstvu

ZAGREB, 8. maja 2009. (Beta) - Branimir Glavaš, koji je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, nalazi se na nepoznatoj adresi i poručuje da neće dozvoliti da "po treći put bude uhapšen".

Deo elektronskih medija, među kojima i internet portal "Indeks", poslepodne su objavili kako je Glavaš, prema izjavi njegovih stranačkih kolega iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDŠB), "sklonjen na sigurno", kao i da on nema nameru da se preda vlastima.

"Indeks" navodi i da je u Komandi policije dobio sličnu izjavu od neimenovanog izvora, koji je rekao kako policija ne sme da zaustavi niti uhapsi Glavaša sve dok ne dobije službeni nalog za hapšenje, a on se može potpisati tek ako MIP odobri njegovo pritvaranje. Isti portal prenosi i kako je sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš ispred sudnice na Županijskom sudu novinarima podelio DVD na kojemu Glavaš u video poruci optužuje premijera Ivu Sanadera i HDZ za namerno uništavanje njegovog HDŠB.

Pogledajte još