KLS: Ipak bez prekida u slučaju vređanja

"Posle prijema dopisa KK Partizan sazvano je Predsedništvo Udruženja Klubova Košarkaške lige Srbije, na kojem je preispitana odluka sa prethodnog sastanka i nakon duže diskusije, Predsedništvo KLS je donelo odluku da se sa merama iz prethodne odluke sačeka početak sledećeg prvenstva", navodi se u saopštenju KLS.

Ovakva odluka je doneta jer Predsedništvo UK KLS smatra da je potrebno još vremena da se obezbede svi uslovi koji će doneti koncenzus po ovom pitanju.

Udruženje košarkaških klubova Srbije objavilo je juče mere za sprečavanje vređanja učesnika utakmica u Superligi, koje se kreću od upozorenja spikera do pražnjenja hale i igranja pred praznim dvoranama.

Ako tokom utakmice bude ličnog vređanja, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu, a zvanični spiker treba da upozori publiku da prestane. Ako se to nastavi, upozorenje treba da uputu zvanični predstavnik kluba, a ako se i tad ne prekine, onda navijačima treba da se obrati kapiten.

U slučaju da nijedno upozorenje ne pomogne, sudija je dužan da preko delegata meča zatraži od policije da isprazni deo tribina. Ako ni to ne bude moguće, utakmica se prekida i nastavlja se u naredna 24 sata bez prisustva publike.

Ova inicijativa je dogovorena prošle nedelje, i nju je podržalo svih osam učesnika Superlige.

Beta

Pogledajte još