Marko Mišković pušten iz Centralnog zatvora

Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, i njegovog sina Marka, podneli su sredinom februara predlog za ukidanje pritvora nudeći jemstvo u visini koju sud odredi, kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem i oduzimanje pasoša.

Vlasnik "Delta holdinga", njegov sin Marko, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010., kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još