Beč: Vlasnik zabranio ljubljenje u restoranu

"Iz poštovanja prema našim radnicima i inostranim gostima molimo vas da se uzdržite od razmene nežnosti", napisano je na zidu pored kućnog reda.

Privredna komora pokrajine Tirol je već primila dve žalbe parova koji su izbačeni iz lokala, potvrdio je šef odseka za turizam i ugostiteljstvo Peter Trost.

Na osnovu tih prijava je Privredna komora obavila razgovor sa ugostiteljem koji je kazao da mu nije problem ako se parovi drže za ruke, ili poljube pred rastanak.

Međutim ugostitelj Keramedin Korkmaz insistira na zabrani dodajući da goste upozorava ako "razmenjuju nežnost", i ako sa tim ne prestanu oni bivaju zamoljeni da napuste objekat.

Privredna komora ukazuje da ugostitelji imaju pravo da zamole goste koji se nepristojno ponašaju da napuste lokal. Međutim nije dozvoljena diskriminacija na osnovu etničke pripadnosti, pola ili hendikepa.

Nakon što se u medijima pojavila vest o zabrani ljubljenja u restoranu u Insbruku su formirani forumi na Internetu u kojima se pozivaju ljudi na kršenje zabrane, a najavljeno masovno ljubljenje još nije održano.

Korkmaz se pravda da su neki gosti iskorišćavali činjenicu da je objekat veličine 500 kvadrata, i zbog toga ima skrivene kutke, pa je bilo i slučajeva seksa.

"Nije moj zadatak da učim goste, ali pazim na čistoću i kvalitet, i zato očekujem dobro ponašanje", poručio je ugostitelj koji već 11 godina drži lokal "Insieme" u blizini železničke stanice.

Izvor: Kurir, Tanjug

Pogledajte još