Flert na poslu: Da ili ne?

Šta biste vi uradili da vam danas neko ponudi takav ugovor?

Danas su se pravila itekako promenila i teško da bi nekome pala na pamet takva ideja. "Ne smete" je postalo "zašto ne", ako pozitivno utiče na rad zaposlenih. U današnje vreme veze se vrlo često "rađaju" u poslovnom okruženju, s obzirom da pola dana provedemo na radnom mestu. Iako su mišljenja oko ovog pitanja podeljena, usudili bi se da kažemo da ima sve više onih koji to odobravaju, ako su oboje slobodni. Ipak stara poslovica kaže "nikad ne reci nikad". Ali, pre nego što se upustiš u tako nešto, ipak bi trebalo razmisliti o nekoliko stvari.

1. Možeš li uopšte zamisliti da si s tom osobom od 0-24? Da neće biti onog osećaja kada jedva čekaš 16 ili 17 sati da izađeš iz kancelarije i vidiš se s njim, jer ćeš do 16 ili 17 sati tu istu osobu gledati svaki dan, pet dana u nedelji?

2. Možeš li se profesionalno ponašati za vreme radnog vremena? Opcija prenošenja svađe iz spavaće sobe u firmu uopštee nije opcija. Nažalost, ni lepe stvari kao što su poljupci i zagrljaji ne spadaju pod poželjno i profesionalno ponašanje.

3. Ljubomora? Možda te živcira Sanja sa njegovog posla, jer misliš da flertuje s njim, ali to znate samo ti i eventualno on. Ali, kako bi reagovala da Sanja to radi pred tvojim očima?

4. Kako bi protumačila njegovu kritiku na tvoj rad? Da li bi je shvatila isključivo kao poslovnu ili možda ličnu?

5. Šta ako ne uspe? Kako dalje?

Izvor: Index

Pogledajte još