Košarkaši Partizana pobedili Zvezdu

Najefikasniji u Partizanu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena, dok je Nemanja Gordić postigao jedan manje. Zvezdu je predvodio Raško Katić sa 14 poena.

Partizan je tako došao do druge pobede u Superligi, dok je Zvezda doživela prvi poraz.

Partizan je prvu ovosezonsku pobedu nad Zvezdom ostvario iako je bio oslabljen i nije mogao da računa na kapitena Vladimira Lučića. Umesto njega u sastavu se našao 19-godišnji Mihajlo Andrić.

Košarkaškoj javnosti talenat je večeras pokazao i francuski internacionalac Lovernj koji je bio najbolji akter meča.

Partizan je u tvrdom početku iskoristio veću stegnutost domaćeg tima i poveo sa 5:0 koševima Đorđa Gagića i Lovernja, ali je Zvezda brzo izjednačila preko Igora Rakočevića i Borisa Savovića.

Timovi su se smenjivali u vođstvu sve dok Zvezda nije stekla osetniju prednost posle serije od 8:0, kada je preokrenula od 7:9 do 15:9 u svoju korist.

Crno-beli su odgovorili mini-serijom 7:2 i prišli na poen zaostatka na kraju prve četvrtine, 17:16.

Partizan je ponovo poveo u 13. minutu, 19:17, ali je Zvezda brzo vratila prednost.

Rezultatska "klackalica" prekinula se kada su Gagić i Nikola Milutinov zatvorili svoj reket uz pomoć Lovernja, i počeli da bolje realizuju svoje napade. Partizan je u drugoj deonici u dva navrata imao šest poena prednosti, a s tom razlikom je i otišao na poluvreme 38:32.

Zvezda u prvoj deonici nije uspevala zonom da zaustavi napade rivala, a mnogo je promašivala za tri 2/11.

Partizan se nije zaustavljao ni u drugom poluvremenu, iako mu je tokom cele sezone to bio najslabiji period igre. Nisu crno-beli, međutim,
vodili samo zbog tečne i efikasne igre, već im je i domaći tim mnogo pomogao u tome.

Igrači Zvezde su teško postizali poene, uglavnom s penala koje su večeras loše izvodili. U prvih 30 minuta su ih promašili čak devet, a najviše Demarkus Nelson. Partizan je u 25. minutu prvi put poveo sa 10 poena razlike, 45:35 i održavao je oko osam poena prednosti.

To je trajalo sve dok Vuk Radivojević nije vezao pet poena i priveo svoj tim na 48:52, ali je večeras izuzetno raspoloženi Lovernj trojkom povratio osetniju prednost Partizana.

Najveći problem gostujućeg tima nastao je krajem treće deonice, kada je Lovernj dobio četvrtu ličnu grešku, a onda i početkom četvrte, kada je Vesterman dobio dva brza penala i morao da izađe iz igre.

Zvezda je mogla da napravi preokret posle kraćeg prekida, kada je došlo do koškanja na terenu između igrača, posle čega je publika počela da ubacuje svašta u teren, a na novinarski sto je prosuta tečnost.

Posle kraćeg prekida dok se očistio teren, utakmica je nastavljena bez isključenih Bojana Subotića i Davisa Bertansa. Domaći košarkaši su uspeli da priđu na dva poena zaostatka, 60:62, ali je Gordić onda vezao devet poena i doveo Partizan na 65:71 posle jedne nesportske greške Radivojevića.

U preostala dva minuta Partizan je povećao razliku na kraju slavio sa 77:67.

Beta

Pogledajte još