SNS: Stranke da se izjasne o Kosovu

On je, na konferenciji za novinare, naveo da SNS podržava sve predstavnike državnog vrha koji pregovaraju s Prištinom, a posebno šefa svoje stranke Aleksandra Vučića, i izrazio uverenje da će biti doneta najbolja odluka za zemlju.

"Ono što se dešavalo u Briselu očigledno nisu bili pravi pregovori, nego se radilo o teškim alternativama za srpsku stranu. SNS podržava sve predstavnike državnog vrha koji donose rešenja, posebno Vučića, i stojimo kao poslanička grupa i stranka iza odluka koje se budu donosile. Verujemo da će on (Vučić) umeti da donese odluku koja će biti najbolja za naše građane", rekao je Stefanović o šefu svoje stranke.

Stefanovićevom davanju izjave novinarima u Skupštini Srbije prisustvovali su svi poslanici SNS, a novinarima nije dopušteno da mu postavljaju pitanja.

Stefanović je izrazio nadu da će "svi politicki činioci" pokazati odgovornost jer, kako je naveo, ovo "nije momenat za sticanje jeftinih političkih poena".

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe. Spremni smo da učinimo sve da se nađe izlaz i da doneto rešenje garantuje bolju budućnost građanima", rekao je on.

Stefanović je pozvao i druge stranke da pokažu da su odgovorne i da ne koriste briselske pregovore za "političko prepucavanje".

"Ovo je trenutak kada Srbija mora da stane i jedinstveno razmisli i donese odluku koja će garantovati jednu vrstu stabilnosti za društvo i državu”, istakao je on.

Stefanović je rekao da je očigledno da ono što se dešavalo u Briselu nisu bili pravi pregovori, već da se radilo o iznošenju teških rešenja za srpsku stranu, da je ona bila suočavana sa nečim što je bilo teško i loše za Srbiju i građane.

"Istovremeno se i alternative ne prihvatanja tih rešenja može meriti na sličan način, može se reći da se radi o gotovo jednako teškim i lošim rešenjima", zaključio je on.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još