"Mikser" raspisuje regionalni konkurs za mlade bendove

Pravo učešća na „Soundtruck Call“ konkursu imaju svi autorski bendovi koji nemaju zvanično izdanje (DIY, online izdanja i slične forme se prihvataju), i u kojima prosečna starost članova benda ne prelazi 25 godina.

Konkurs je otvoren za sastave iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije.

Kvalitet snimka, iskustvo i muzičko obrazovanje neće biti sami po sebi prednost pri odabiru pobednika. Prioritet je kvalitet muzičkih ideja i opšti utisak. Prijava na konkurs mora da sadrži

Dva (ili više) youtube link-a sa snimcima benda, 2 pesme u mp3 ili flac formatu, kao i kratku biografiju benda.

Mešoviti žiri koji čine istaknuti muzičari i producenti iz regiona napraviće selekciju od 14 bendova koji će nastupiti na festivalu.

Dvanaest bendova će nastupiti u okviru programa „Soundtruck“, čijinesvakidašnji koncept obuhvata nastupe u kamionu sa profesionalnim razglasom koji će voziti bend kroz kvart u kojem se održava festival u večernjimčasovima, dok će dva bendabiti deo programa „Mad Hatter Sessions“ u Mikser House-u.

Mikser festival pokriva troškove puta za učesnike konkursa. Konkurs je otvoren od4. do 27. aprila 2013. Rezultati konkursa biće objavljeni 30. aprila 2013. godine.

Formular za prijavu možete popuniti ovde

(Izvor: Blic )

Pogledajte još