Voždovac: Uhapšeno 6 osoba posle pljačke pošte

Kako je saopšteno danas iz MUP-a, uhapšeni su Miloš F. (19), Marko S. (21), Zoran N. (22), Marijo K. (25), Gojko Dj. (21) i Marko Z. (22), svi iz Beograda.

Postoji sumnje da su Miloš F. i Marko S. u utorak 3. februara uz pretnju plastičnim pištoljem i nožem iz pošte na Voždovcu oduzeli oko 1.500.000 dinara.

Sumnja se da su ih do pošte u iznajmljenom automobilu dovezli osumnjičeni Marijo K. i Gojko Dj., koji su posle pljačke vozilo ostavili u blizini pošte.

U popodnevnim satima, po automobili su došli osumnjičeni Zoran N. i Marijo K., koji su ubrzo nakon što su ušli u automobil i uhapšeno. U gepeku automobila pronađeno je 1.500.000 dinara, garderoba, fantomke, plastični pištolj i nož.

Sumnja se i da su osumnjičeni tokom februara i marta ove godine počinili više krivičnih dela razbojništva u poštama, prodavnicama i trafikama na teritoriji Beograda.

Sumnja se da su Zoran N. i Marijo K., krajem marta počinili razbojništvo u pošti na Čukarici, iz koje su uz pretnju plastičnim pištoljem oduzeli više od 200.000 dinara, dok su Marko S. i Miloš F. osumnjičeni da su opljačkali benzinsku pumpu u Zemunu.

Sumnja se i da su Marko Z. i Miloš F. početkom marta u Staroj Pazovi opljačkali jednu prodavnicu, dok se sumnja da je Marko S. krajem februara opljačkao trafiku u Zemunu.

Prilikom pretresa stanova kod Zorana N. pronadjena je marihuana, dok je kod Marka S. pronadjen kokain.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: B92)

Pogledajte još